objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 8. januar 2014 ob 05:51

Kdo so tiste štiri osebe, ki naj bi naročile januarsko poročilo KPK?!
xy
2014 Pozareport

Odpri galerijo

"To se bo prav tako izvedelo, govori se o štirih osebah ..." Tako je ljubljanski župan Zoran Janković v ponedeljkovem intervjuju za časnik Delo prvič "javno spregovoril" o domnevnih naročnikih razvpitega januarskega (2013) poročila komisije za preprečevane korupcije o tako imenovanem premoženjskem stanju tedanjega predsednika vlade Janeza Janše in seveda Jankovića, ki je takrat, poleg županske funkcije, kot predsednik vodil Pozitivno Slovenijo.
Novinar Dela Luka Jakše, ki je Jankovića intervjuval, v znani najboljši maniri slovenskega novinarstva intervjuvanca ni vprašal, kdo, za božjo voljo, so te štiri osebe, zato Janković tudi ni bil primoran konkretneje odgovoriti. Po drugi strani se je treba vprašati, zakaj imen sam od sebe ni povedal - Janković?
Ob iskanju imen oseb, ki naj bi "naročile" poročilo KPK, se krog osumljencev zanesljivo ne zoži na tiste osebe, ki bi takrat imele moč naročevati predsedniku protikupcijske komisije Goranu Klemenčiču, ampak tudi na tiste, ki so imeli dovolj vpliva za ustvarjanje okoliščin, kjer je Klemenčičevo poročilo nastalo. In potem poskrbeli za ustrezno politično reakcijo ter medijsko pokritje.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
zoran janković Janeza Janše Luka Jakše Goranu Klemenčiču

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Kdo so tiste štiri osebe, ki naj bi naročile januarsko poročilo KPK?!