objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Sreda, 8. januar 2014 ob 06:43

Ja, in kdo so tiste štiri osebe, ki naj bi naročile razvpito poročilo KPK?!
2014 Pozareport

Odpri galerijo

"To se bo prav tako izvedelo, govori se o štirih osebah ..." Tako je ljubljanski župan Zoran Janković v ponedeljkovem intervjuju za časnik Delo prvič "javno spregovoril" o domnevnih naročnikih razvpitega januarskega (2013) poročila komisije za preprečevanje korupcije o tako imenovanem premoženjskem stanju tedanjega predsednika vlade Janeza Janše in seveda Jankovića, ki je takrat, poleg županske funkcije, kot predsednik vodil Pozitivno Slovenijo.
Novinar Dela Luka Jakše, ki je Zorana Jankovića intervjuval, v žal znani najboljši samocenzurski maniri slovenskega novinarstva intervjuvanca ni vprašal(!), kdo, za božjo voljo, so te štiri osebe, zato Janković tudi ni bil primoran konkretneje odgovoriti. Po drugi strani se je treba vprašati, zakaj teh imen kar sam od sebe ni izustil - Janković?
Ob iskanju skrivnostnih imen ter priimkov oseb, ki naj bi "naročile" poročilo KPK, se krog osumljencev ne zožuje zgolj na tiste osebe, ki bi (so) takrat imele moč "neposredno" naročati predsedniku komisije Goranu Klemenčiču, ampak tudi na tiste, ki so obvladovali dovolj vpliva na ustvarjanje okoliščin, kako (in tudi kdaj) je Klemenčičevo poročilo nastalo. In potem še poskrbeli za ustrezno politično reakcijo ter medijsko pokritje.
Če je bilo Klemenčičevo poročilo res naročeno, verjetno ni dvoma, da gre za krog ljudi, ki so "precej bliže" Jankoviću kot Janši. Morda zato Janković tudi ve nekaj več!
Na dan prihajajo tudi zanimive podrobnosti. Dan pred javno razgrnitvijo poročila (8. januarja), pozno popoldne, naj bi se v znani ljubljanski restavraciji Valvasor dobili Goran Klemenčič, Gregor Virant in Igor Šoltes (takrat še predsednik računskega sodišča), mizo pa naj bi po telefonu rezerviral nekdo iz odvetniške pisarne Mira Senice.
Danes, točno leto dni pozneje, je epilog poročila, kar zadeva javne funkcije, vsem dobro znan: Janša ni več predsednik vlade, Janković pa je še vedno ljubljanski župan. To je scenarij in razplet, ki sem ga tudi neverjetno točno napovedal v svoji reportaži po januarskem kongresu Pozitivne Slovenije.
Edino, kar takrat (še) nisem predvidel ... je nedavni odstop vodstva KPK, ki pa po, kot zdaj vse kaže, na pobudo predsednika republike Boruta Pahorja, itak še lep čas uradovalo naprej ...
P.S. Ljubljanski župan Zoran Janković bo danes ob 9. uri zjutraj zaslišan v prostorih Nacionalnega preiskovalnega urada zaradi spornega financiranja projekta Stožice.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
zoran janković Janeza Janše Luka Jakše Goranu Klemenčiču Gregor Virant Igor Šoltes Mira Senice Boruta Pahorja

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Ja, in kdo so tiste štiri osebe, ki naj bi naročile razvpito poročilo KPK?!