objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Petek, 10. januar 2014 ob 06:57

Šef nadzornikov hotel poceni kupiti Večer, zdaj pa ni več niti nadzornik
Mariborski odvetnik Dušan Mohorko je kot predsednik nadzornega sveta časopisne hiše Večer oddal ponudbo za nakup Večera in zanj menda ponudil zgolj nekaj sto tisoč evrov
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Na včerajšnji seji nadzornega sveta mariborske časopisne hiše Večer je prišlo do nenavadnega razpleta. Po naših informacijah je odstopil predsednik nadzornega sveta, mariborski odvetnik Dušan Mohorko (znan tudi kot nekdanji direktor kriminalistične službe), nov predsednik nadzornega sveta pa je postal Zvonko Murgelj, bivši direktor Radenske.
Pravzaprav nič posebnega, če odvetnik Dušan Mohorko ne bi pred nekaj dnevi oddal svoje ponudbe za nakup (prevzem) Večera, ki jo je posredoval revizorski hiši KPMG Slovenija d.o.o., pooblaščeni za sprejemanje morebitnih ponudb za odkup Večera, ki ga sicer že nekaj časa - kot je znano - neuspešno prodaja večinski lastnik, to je časopisna hiša Delo.
Po navedbah naših virov je odvetnik Mohorko za odkup Večera ponudil bizarno nizko ceno, šlo naj bi samo za "nekaj odstotkov" od celotne višine zadnje cenitve Večera, ki znaša 5 milijonov in 200 tisoč evrov. Dušan Mohorko naj bi torej za Večer ponudil nekje med 100 in 300 tisoč evrov (no, po drugih informacij pa precej več - in sicer 1,5 mlijona evrov), pri čemer je potrebno vedeti, da odvetnik Mohorko kot dolgoletni prvi nadzornik Večera tudi odlično pozna situacijo znotraj mariborske časopisne hiše.
Dušan Mohorko po seji nadzornega sveta na svojem mobilnem telefonu ni bil dosegljiv. Pri nakupu pa Mohorko menda ne bi nastopil sam, ampak še z dvema partnerjema, katerih imena niso znana, šlo pa naj bi za uveljavljena in kredibilna slovenska poslovneža.
Za osvežitev spomina: Večer je leta 2012 zabeležil nekaj več kot 722 tisoč evrov izgube, časniku tudi nezadržno pada prodana naklada, ki se trenutno giblje med 22 in 24 tisoč izvodi dnevno. Strmi padec naklade ni omilil niti prihod nove odgovorne urednice Katje Šeruga, saj se padanje naklade časnika po podatkih Slovenske oglaševalske zbornice nadaljuje v podobnem tempu kot pod prejšnjim odgovornim urednikom Tomažem Rancem. In po neuradnih informacijah je izguba za leto 2013 približno enaka - spet okoli 700 tisoč evrov.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Dušan Mohorko Zvonko Murgelj Katje Šeruga Tomažem Rancem

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Šef nadzornikov hotel poceni kupiti Večer, zdaj pa ni več niti nadzornik