objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Nedelja, 26. januar 2014 ob 06:54

Miši Molk dobrih 3 tisoč evrov plače, pa še 21 tisoč evrov za njeno oddajo!
Vrnitev Molkove, bivše varuhinje pravic gledalcev in poslušalcev RTV Slovenija, na televizijsko sceno, bo plačnike ertevejevske naročnine stala kar precej denarja
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Marija Miša Molk se vrača na televizijsko sceno, in to na velika vrata, zlasti pa z ogromnimi finančnim vložki. Ne samo, da je postala vodja projekta Eme 2014 ter slovenske udeležbe na letošnji evrovizijski popevki (Eurosong 2014) v Kopenhagnu, od oktobra dalje bo imela tudi svojo novo oddajo.
Projekt "Pesem Evrovizije" naj bi RTV Slovenija predvidoma stal okoli 180 tisoč evrov.
Oddaja na male zaslone prihaja sredi oktobra, na sporedu bo ob sobotah, enkrat mesečno, ob 20. uri na prvem programu TV Slovenija. Naslov oddaje bo M. (M in pika), trajala pa bo 90 minut. Na RTV Slovenija so nam uradno povedali, da so neposredni stroški njene oddaje ocenjeni na 21 tisoč evrov, pričakovana gledanost oddaje pa je med 12 in 14 odstotki.
NJENA PLAČA: 3.159,16 EVRA
Ob tem pa Marija Miša Molk prejema tudi odlične prihodke. Njen formalni status - novinar/glavni komentator/voditelj - Molkovo uvršča v 47. plačni razred, njena mesečna plača pa znaša točno 3.159,16 evra bruto.
Pri tem je zanimivo, da mesečna plača Miše Molk ne sodi med tako imenovane "neposredne" stroške oddaje, ki jo bo vodila od oktobra dalje. Ali bo Molkova za vodenje oddaje dobivala tudi poseben honorar, še ni znano. Je pa to, tako vsaj pravijo naši viri, zelo verjetno.
Celotni proračun razvedrilnega program TVS za leto 2014 sicer znaša 1 milijon in 700 tisoč evrov, kar je najmanj doslej. Kot je že znano, je vršilec dolžnosti odgovornega urednika razvedrilnega programa Janez Lombergar, direktor TVS, no, program pa menda dejansko vodi nekdanji odgovorni urednik tega programa - Petar Radović.
Znotraj razvedrilnega programa je svojo oddajo dobila tudi Ula Furlan, hči Miše Molk. Furlanova bo vodila nedeljsko popoldne na prvem programu, oddaja pa se bo imenovala NPU oziroma Nedeljsko popoldne z Ulo.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Marija Miša Molk NJENA PLAČA: 3.159,16 EVRA Janez Lombergar Petar Radović Ula Furlan

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Miši Molk dobrih 3 tisoč evrov plače, pa še 21 tisoč evrov za njeno oddajo!