objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Ponedeljek, 27. januar 2014 ob 13:43

Protežiranec Alenke Bratušek prek svoje uslužbenke črpal študentski denar
Razkrivamo. Sporne pogodbe med Žigo Vavpotičem in Ano Pleško na račun proračunskega denarja ljubljanskih študentov
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Žiga Vavpotič, direktor zavoda Ypsilon in menda prvi favorit predsednice vlade Alenke Bratušek za funkcijo državnega sekretarja v njenem kabinetu ter novega šefa urada za mladino, je leta 2011 in 2012 na sporni način črpal denar ljubljanske študentske organizacije (ŠOU Ljubljana). To je počel prek svoje uslužbenke Ane Pleško, ki je bila takrat tudi predsednica ŠOU, kar razkriva in potrjuje poslovna dokumentacija študentske organizacije, ki smo jo uspeli pridobiti.
DVOJNA VLOGA ANE PLEŠKO
Ana Pleško je kot sodelavka zavoda Ypsilon ter vodja projekta Simbioza od junija 2011 do konca decembra 2012 opravljala tudi funkcijo predsednice ŠOU. V tej funkciji (predsednice ŠOU) je z Vavpotičem, torej svojim "delodajalcem" v zavodu Ypsilon, vendar tokrat v drugi vlogi direktorja njegovega zasebnega podjetja Globaldreamvision d.o.o. (družba je registrirana na naslovu Savlje 14, Ljubljana), podpisala dve pogodbo o sodelovanju. Eno septembra 2011, drugo pa tik pred svojim odhodom - decembra 2012.
Pogodbena obveznost Žige Vavpotiča je bilo "svetovanje ŠOU v Ljubljani pri dvigovanju ugleda," pri tem pa je moral biti Ani Pleško, predsednici ŠOU in svoji uslužbenki, na voljo 24ur na dan. Mesečno plačilo za svetovanje je znašalo 440 evrov brez davka na dodano vrednost, vsi izdani računi pa so se sklicevali na "strateško funkcijo svetovanja," pisnih poročil Vavpotič pa ni oddajal zato, ker naj bi šlo za "občutljivo naravo dela."
KORUPCIJA IN ZLORABA POLOŽAJA?!
Način podpisa pogodbe ter njena vsebina kažeta na utemeljeni sum, da je šlo za korupcijo oziroma za zlorabo položaja Ane Pleško. S tem se bo zelo verjetno ukvarjala tudi komisija za preprečevanje korupcije.
Da je očitno res šlo za "fiktivno" pogodbo, potrjujejo tudi naši viri iz ŠOU, ki pravijo, da Žige Vavpotiča med trajanjem pogodb na sedežu ŠOU "niso videli dve leti."
Žiga Vavpotič je med predsednikovanjem svoje uslužbenke Ane Pleško samo s fiktivnim poslovnim svetovanjem na ŠOU zaslužil okoli deset tisoč evrov, naši viri pa zatrjujejo, da naj bi dodaten denar dobival tudi prek "tujih" študentskih napotnic, vendar tega žal ni možno dokazati.
Zavod Ypsilon sicer pridobiva tudi druga finančna sredstva iz ŠOU Ljubljana, na podlagi (so)financiranja posameznih projektov.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Žiga Vavpotič prvi favorit Alenke Bratušek Ane Pleško DVOJNA VLOGA ANE PLEŠKO KORUPCIJA IN ZLORABA POLOŽAJA?!

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Protežiranec Alenke Bratušek prek svoje uslužbenke črpal študentski denar