objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Sreda, 5. februar 2014 ob 06:23

Minister Čufer ni smel prodati obveznic. Neuradno: zaustavila nas je Evropa
Napol uradna verzija, ki je zakrožila na vladi, pa: med tujimi vlagatelji je bilo precejšnje zanimanje, prodajo in nakupe obveznic pa je ustavila napoved Ameriške centralne banke o višjih obrestnih merah
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Konec januarja se je minister za finance Uroš Čufer odpravil v Združene države Amerika in Veliko Britanijo na sestanke z vlagatelji, kjer naj bi se naša država s prodajo državnih obveznic zadolžila za dodatnih 3,5 milijarde evrov. Mandat za organizacijo "srečanj z vlagatelji" so dobile banke Barclays, Goldman Sachs in J.P. Morgan. Vsa ta srečanja so se začela že 21. januarja, potem pa je vse nekako počasi potihnilo, nazaj v Slovenijo so se zgolj prikradle govorice, da ministru Čuferju obveznic ni uspelo prodati.
Ministrstvo za finance, kot običajno v teh zadevah, pa trmasto molči.
Po navedbah naših vladnih virov je med ministri vlade Alenke Bratušek zakrožila "napol uradna" informacija, da je bilo med tujimi zasebnimi vlagatelji za nakup slovenskih obveznic "precejšnje zanimanje", do prodaje in nakupov pa ni prišlo zaradi napovedi Ameriške centralne banke (FED), ki naj bi medtem napovedala zvišanje obrestnih mer.
Slovenski mediji so pred odhodom ministra Čuferja čez lužo sicer poročali, da so finančne razmere za novo zadolžitev države ugodne, pa tudi vsi  - po medijih množično - intervjuvani finančniki so priporočali zadolžitev do konca januarja.
EVROPA NAJ BI JANUARSKI ZADOLŽITVI REKLA STOP
Neuradno pa, tako poročajo isti vladni viri, naj bi januarsko prodajo slovenskih državni obveznic "zaustavila Evropa" oziroma "pristojne evropske inštitucije." Podrobnosti niso znane, in kot že rečeno, ministrstvo za finance - molči, je pa dejstvo, da državnih obveznic nismo prodali.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Uroš Čufer Alenke Bratušek EVROPA NAJ BI JANUARSKI ZADOLŽITVI REKLA STOP

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Minister Čufer ni smel prodati obveznic. Neuradno: zaustavila nas je Evropa