objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sobota, 15. februar 2014 ob 06:25

Ozadje nove ministrice. Za Alenko Trop Skaza skrbi tudi naveza Rop-Subotič
Nekdanji predsednik vlade Tone Rop ima na predsednico vlade Alenko Bratušek bistveno večji vpliv, kot si morda kdor koli misli ...
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Včeraj smo objavili odmevna stališča visokega uradnika ministrstva za zdravje Smiljana Mekicarja, ki pravi, da kandidatko za novo ministrico za zdravje Alenko Trop Skaza podpira "največji slovenski zdravstveni tajkun" ter lastnik celjskega podjetja Mollier Roman Šumak.
Mekicar pri tem še posebej opozarja na menda strahovito vplivni "celjski lobi".
NAVEZA ROP-SUBOTIČ
Tudi številni drugi viri potrjujejo, da bo Alenka Trop Skaza "lahka tarča lobijev," in opozarjajo na še eno zanimivo navezo, ki naj bi stala za njenim imenovanjem, to je "prijateljsko navezo" nekdanjega predsednika vlade Toneta Ropa in kar znanega slovenskega poslovneža iz Prage Tomaža Subotiča. Tudi slednji prihaja iz Celja, z Alenko Trop Skaza pa naj bi si bila zasebno "zelo blizu".
Mimogrede, Tomaž Subotič, lastnik praškega podjetja Intertrade CS in član nadzornega sveta Banke Celje je tudi predsednik šahovske zveze Slovenije ter član izvršilnega odbora olimpijskega komiteja Slovenije, kjer velja za resnega kandidata za novega predsednika OKS, namesto Janeza Kocijančiča.
Volitve novega predsednika OKS so predvidene novembra.
Rop in Subotič pa sta velika prijatelja in tudi poslovna partnerja. Pri tem pa je treba vedeti, da ima Tone Rop bistveno večji vpliv na predsednico vlade Alenko Bratušek, kot si morda kdor koli misli. Nenazadnje, Alenka Bratušek je doma iz Žalca, torej na "teritoriju" celjskega lobija.
PAYBACK TIME - ČAS PLAČILA
Spomnimo, ko je Ropu avgusta lani potekel mandat podpredsednika Evropske investicijske banke, ga je vlada Alenke Bratušek že takoj naslednji mesec imenovala na funkcijo člana sveta direktorjev EIB, namesto nekdanjega državnega sekretarja na ministrstvu za finance Dejana Krušiča. Marijana Kandutti, bivša Ropova dolgoletna tesna sodelavka in zaupnica, pa je bila vseskozi močna podpornica kariere Alenke Bratušek na ministrstvu za finance, še v času, ko je bil minister za finance in pozneje predsednik vlade.
Zato nekateri boljši poznavalci ugotavljajo, kako vse kaže, da prihaja "payback time" oziroma čas plačila ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Smiljana Mekicarja Alenko Trop Skaza Roman Šumak celjski lobi NAVEZA ROP-SUBOTIČ Toneta Ropa Tomaža Subotiča Janeza Kocijančiča predvidene novembra PAYBACK TIME - ČAS PLAČILA Dejana Krušiča Marijana Kandutti

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Ozadje nove ministrice. Za Alenko Trop Skaza skrbi tudi naveza Rop-Subotič