objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 20. februar 2014 ob 06:57

Finta, ne pa načela. Vilfan se je Jankovića odrekel zaradi zetovih parcel
Časovno naključje?! Peter Vilfan ljubljanski mestni svet zapušča tik pred odločanjem o prostorskem načrtu za stanovanjsko sosesko Koseze, kjer družinsko obvladuje del bodočega zazidljivega zemljišča
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Čeprav je Peter Vilfan, poslanec Pozitivne Slovenije ter ljubljanski mestni svetnik na Listi Zorana Jankovića, svoj "odhod" iz mestnega sveta predstavil kot posledico načelnega premisleka o kazenskih ovadbah zoper ljubljanskega župana Zorana Jankovića ter naveličanosti nad prepiri v mestnem svetu, je bolj verjetna in realna razlaga njegovega nenadnega odstopa nastala situacija, tesno povezana z nadaljnjo usodo razvpitega osnutka občinskega prostorskega načrta za stanovanjsko sosesko Koseze.
Spomnimo, odločanje o stanovanjski soseski Koseze je podžupan Aleš Čerin, na podlagi pooblastila Zorana Jankovića, na zadnji seji mestnega sveta brez obrazložitve prestavil na naslednjo sejo, ki bo 10. marca.
KOSEŠKI TRAVNIK - VILFANOVA POSLOVNA PRILOŽNOST
Peter Vilfan pa ima znotraj tega načrta svoje velike "poslovne priložnosti."
Njegov zet ter nekdanji košarkar Olimpije Vlado Ilievski je namreč formalni solastnik tako imenovanega "koseškega travnika (četrtna skupnost Šiška)", ki naj bi po tem prostorskem načrtu poslej dokončno postal zazidljiv. Za osvežitev spomina: med solastniki koseškega travnika najdemo tudi znanega glasbenika Roberta Pešuta Magnifica in ljubljanskega podjetnika Petra Selakovića.
Čeprav je koseško zemljišče formalno res v lasti Vlada Ilievskega, poznavalci ne dvomijo, da gre dejansko za "družinski" posel poslanca PS in mestnega svetnika Petra Vilfana. In če Vilfan ne bi bil mestni svetnik na Listi Zorana Jankovića ali poslanec Pozitivne Slovenije ... tudi makedonski košarkarski reprezentant Vladi Ilievski ne bi nikoli mogel kupiti del koseškega travnika.
FOTOGRAFIJA VERJETNO NE LAŽE
Nenazadnje, februarja 2012 je tednik Reporter objavil celo fotografije, ki med drugim prikazujejo Zorana Jankovića, Petra Vilfana in Magnifica, kako si "na licu mesta" ogledujejo omenjeno zemljišče, zadeve pa naj bi, kot so takrat zapisali novinarji Reporterja, preiskoval tudi Nacionalni preiskovalni urad.
Peter Vilfan, ki velja za zvestega privrženca Zorana Jankovća (no, vsaj doslej je veljal ...), je najverjetneje "ocenil", da je vsaj navidezno bolje, če med odločanjem o koseških parcelah njegovega zeta v ljubljanskem mestnem svetu ni več - mestni svetnik. Tako mu ne bi mogli očitati "konflikta interesov", hkrati pa Vilfan lepo še naprej ostaja poslanec Pozitivne Slovenije. Povedano drugače, nekdanji odlični košarkar je izvedel čisto navadno finto - v levo.
Sicer pa je Peter Vilfan, ki je medtem očitno dobil celo "evropske ambicije", zadnje tedne v ožjih krogih pripovedoval, da če ne bo nosilec liste Pozitivne Slovenije na prihajajočih volitvah v evropski parlament, bo kar zapustil stranko.
Tudi komentar Zorana Jankovića ob Vilfanovem odstopu je dovolj pomenljiv: Janković njegov odstop namreč - razume!
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Peter Vilfan Zorana Jankovića aleš čerin KOSEŠKI TRAVNIK - VILFANOVA POSLOVNA PRILOŽNOST Vlado Ilievski Roberta Pešuta Magnifica Petra Selakovića FOTOGRAFIJA VERJETNO NE LAŽE

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Finta, ne pa načela. Vilfan se je Jankovića odrekel zaradi zetovih parcel