objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 25. februar 2014 ob 06:34

Kandidat za šefa sodišča kršil zakon?! Minister Pličanič zahteva pojasnilo
Sodnik Marjan Pogačnik in ljubljansko okrožno sodišče bosta vendarle morala pojasniti, ali je edini kandidat za predsednika največjega okrožnega sodišča v državi kršil predpise o zdravstvenem zavarovanju
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Potem ko smo minulo soboto razkrili, da je okrožni sodnik Marjan Pogačnik, uradno edini kandidat za novega predsednika ljubljanskega okrožnega sodišča, najverjetneje kršil predpise o zdravstvenem zavarovanju (spomnimo, čeprav je sodnik Pogačnik v bolniškem staležu, je 28. novembra lani predaval na pravni konferenci na Brdu, 19. januarja pa je bil na medijski prireditvi Bob leta v Mariboru, in posledično zlorabil pravice iz zdravstvenega zavarovanja), je ustrezna pojasnila od okrožnega sodišča v Ljubljani že zahteval tudi minister za pravosodje Senko Pličanič.
Ministrstvo za pravosodje je namreč na ljubljansko okrožno že poslalo zaprosilo za odgovor oziroma pojasnilo, ali navedbe v našem članku držijo. Na ministrstvu zato pričakujejo, tudi skladno z "načelom odprtosti in preglednosti" sodstva, da bo sodišče "zadevo čim prej razčistilo, ter naj se potrdijo ali ovržejo kršitve predpisov o zdravstvenem zavarovanju."
To zaprosilo ministrstva za pravosodje je bilo poslano tudi v vednost sodnemu svetu, ki po zakonu imenuje predsednike sodišč.
Na sodnem svetu medtem razlagajo, da je "postopek imenovanja" predsednika okrožnega sodišča v Ljubljani "trenutno še v teku, zato informacij, s katerimi bi se sodni svet vnaprej opredelil do primernosti kandidature okrožnega sodnika Marjana Pogačnika, ne morejo podati."
SODNIK POGAČNIK PA SE JE ZAVIL V MOLK ...
Spomnimo, okrožno sodišče v Ljubljani je sicer že potrdilo "odsotnost" sodnika Pogačnika, no, kdaj natančno je šel v bolniški stalež, pa ne povedo, ker naj bi šlo za varovanje osebnih podatkov. Sodnik Marjan Pogačnik, ki je prejšnji teden za časopis Dnevnik javno potrdil svojo kandidaturo za predsednika ljubljanskega sodišča, pa se je zdaj zavil v molk.
Toda kljub molku se je njegova kandidatura znašla v precejšnji zagati.
Če se izkaže, da je okrožni sodnik Marjan Pogačnik, sicer tudi vodja kazenskega oddelka na ljubljanskem okrožnem sodišču, novembra lani in januarja letos kršil predpise o zdravstvenega zavarovanju, ga sodni svet zagotovo ne bo mogel imenovati na funkcijo predsednika največjega okrožnega sodišča v državi, imel pa bi težave tudi z opravljanjem "običajne" sodniške funkcije.
Saj sodnik, ki sam krši zakonske predpise, drugim pač ne more soditi ...
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Marjan Pogačnik Senko Pličanič SODNIK POGAČNIK PA SE JE ZAVIL V MOLK ...

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Kandidat za šefa sodišča kršil zakon?! Minister Pličanič zahteva pojasnilo