objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 14. marec 2014 ob 07:00

Lukšič potrdil namige, da ga čaka prihod kriminalistov in hišna preiskava?!
Prvak Socialnih demokratov je slišal celo za podrobnosti napovedane kriminalistične preiskave: iskali naj bi sporno razpisno dokumentacijo, kjer je njegov ministrski podpis ...
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Prvak Socialnih demokratov Igor Lukšič je dobil "namige", da lahko "kmalu" pričakuje "prihod kriminalistov" ter "hišno preiskavo", povezano z domnevno spornim razpisom ministrstva za šolstvo iz leta 2009, ko je bil še minister v vladi Boruta Pahorja.
Spomnimo, januarja, takoj po novem letu, so novinarji poslovnega časnika Finance obelodanili anonimno kazensko prijavo zoper Lukšiča (anonimka je sicer začela krožiti že konec decembra ...), poslano na ljubljansko policijo in državno tožilstvo. Anonimna prijava Lukšiču očita zlorabo položaja, saj naj bi sedanjemu ministru za  izobraževanje, znanost in šport Jerneju Pikalu in še nekaterim omogočil pridobitev večje premoženjske koristi - prek državnega razpisa za projekt "državljanske vzgoje", kjer je ljubljanska fakulteta za družbene vede iz državne blagajne prejela 700 tisoč evrov.
PRIHRUMELI NAJ BI KRIMINALISTI IN MEDIJI
Igor Lukšič nam je namige potrdil, in celo posamezne "podrobnosti", kaj naj bi kriminalisti iskali pri napovedani hišni preiskavi - razpisno dokumentacijo, kjer je njegov podpis. Hkrati s kriminalisti naj bi prihrumele tudi "dobro obveščene" televizijske ekipe ter poskrbele za velik medijski šov ob policijsko "pridržanemu" predsedniku Socialnih demokratov.
Lukšič ni hotel povedati, od kod prihajajo ti namigi, pravi pa, da naj bi se "te zadeve" zoper njega intenzivirale po zadnjih medijskih najavah, da bo on nosilec kandidatne liste Socialnih demokratov na bližnjih volitvah v evropski parlament. Ko naj bi postalo jasno, da lahko edino Lukšič in njegova stranka na volitvah premagajo Janeza Janšo in SDS.
Po naših informacijah naj bi se Igor Lukšič sicer tudi že dokončno odločil za kandidaturo na evropskih volitvah, in to potem, ko je v sredo prišlo sporočilo evropskega komisarja Janeza Potočnika, da ne bo kandiral za evropskega poslanca na listi Pozitivne Slovenije.
Vendar Igor Lukšič tega ni hotel niti potrditi niti zanikati.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Igor Lukšič Boruta Pahorja Jerneju Pikalu PRIHRUMELI NAJ BI KRIMINALISTI IN MEDIJI zadnjih medijskih najavah Janeza Janšo Janeza Potočnika

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Potrata

Četrtek, 12. oktober 2017 ob 12:36


https://www.youtube.com/watch?v=ucRlzuSUMAs

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Lukšič potrdil namige, da ga čaka prihod kriminalistov in hišna preiskava?!