objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Ponedeljek, 31. marec 2014 ob 14:44

Razpis v NLB: Zmenjeno za Roka Praprotnika, mene niso niti poklicali?!
Izpoved poslovneža in pravnika, ki se je tudi prijavil na razpis v Novi ljubljanski banki - za direktorja centra za skladnost poslovanja
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Kljub zagotovilom vodstva Nove ljubljanske banke, da so Roka Praprotnika, odhajajočega namestnika predsednika Komisije za preprečevanje korupcije, za direktorja centra za skladnost poslovanja izbrali na "strokoven in transparenten" način, to očitno ne drži.
Eden od prijavljenih na javni razpis v NLB nam je namreč povedal, da ga - kljub izpolnjevanju formalnih razpisnih pogojev, nespornim strokovnim referencam ter delovnim izkušnjam - iz ljubljanske banke niso niti kontaktirali, kaj šele, da bi ga na podlagi razpisne prijave povabili na pogovor.
NAŠ SOGOVORNIK ŽELI OSTATI ANONIMEN
Gre za razmeroma znanega ljubljanskega poslovneža, po poklicu diplomiranega pravnika, ki pa nas je prosil, naj javno ne objavimo njegovega imena in priimka.
Želi ostati anonimen, tudi zato, ker - kot pravi - ga je strah.
Je pa doslej delal na vodilnih delovnih mestih v Novi ljubljanski banki, Mobitelu, T2, znanem zasebnem podjetju, tudi v državni upravi, zdaj pa svetuje tujim investitorjem v državah bivše Jugoslavije.
Potem ko smo natančno pregledali kopijo njegove razpisne prijave, Europass v angleškem in slovenskem jeziku, ter drugo priloženo dokumentacijo, od testov "osebnostnih lastnosti" do "ustreznosti dela", lahko sami pritrdimo navedbam sogovornika, da je izpolnjeval razpisne pogoje, vendar pa je bilo očitno že "vse zmenjeno" za službo Roka Praprotnika.
KOLIKO JE BILO ŠE TAKŠNIH ...?!
Ostaja samo še vprašanje, koliko prijavljenih na razpis v Novi ljubljanski banki je doživelo "podoben tretma" kot naš vir ...
Za osvežitev spomina. Nova ljubljanska banka je bila "tarča" preiskav Komisije za preprečevanje korupcije.
Ko je komisija, na primer, preiskovala domnevno sporne posle med NLB ter "headhuntersko" agencijo Korn Ferr International, je po navedbah časopisa Finance "pokrila" predsednika uprave NLB Janka Medjo. Rok Praprotnik, ki se je vmes že potegoval za novo službo v NLB, se je iz postopka obravnave in sprejetja sklepa v tej zadevi na lastno željo izločil. Ampak pozor, po pisanju časopisa Dnevnik je bil Praprotnik oktobra lani, ko je bila omenjena preiskava zoper NLB v sklepni fazi, še vedno del postopka!
No, danes točno opoldne pa je funkcijo novega predsednika Komisije za preprečevanje korupcije nastopil razvpiti odvetnik Boris Štefanec. Poleg tega išče stanovanje in se seli v Ljubljano.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Roka Praprotnika NAŠ SOGOVORNIK ŽELI OSTATI ANONIMEN KOLIKO JE BILO ŠE TAKŠNIH ...?! Janka Medjo funkcijo novega predsednika Boris Štefanec

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Razpis v NLB: Zmenjeno za Roka Praprotnika, mene niso niti poklicali?!