objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Sreda, 2. april 2014 ob 07:02

Izpoved. Jankovićevi ljudje so ga hoteli podkupiti - ponujali 10 milijonov!
Ta je čisto nor! je dejal Boško Šrot in dodal, da bo o tem obvestil tudi Igorja Bavčarja ... Tako v svoji delovni biografiji opisuje nekdanji šef slovenskih kriminalistov, odvetnik in poslovnež Dušan Mohorko
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Medtem ko se na ljubljanskem okrožnem sodišču pospešeno odvija eden od sodnih procesov proti padlemu tajkunu Bošku Šrotu, na knjižne police prihaja knjiga Dušana Mohorka, nekdanjega direktorja kriminalistične službe pri generalni policijski upravi, pozneje pa odvetnika ter člana nadzornega sveta Mercatorja in predsednika nadzornega sveta mariborske časopisne hiše Večer. Mohorko je šef slovenskih kriminalistov postal pod generalnim direktorjem policije Markom Pogorevcem (vodenje kriminalistov je - skupaj s "črnim fondom" policijskega denarja - prevzel od Marjana Pogačnika, sedanjega šefa kazenskega oddelka na okrožnem sodišču v Ljubljani), iz nadzornega sveta Večera pa je izstopil januarja letos, potem ko je oddal svojo ponudbo za nakup - Večera, kar smo pisali v članku z naslovom Šef nadzornikov hotel poceni kupiti Večer.
Knjiga sicer obsega 150 strani, gre pa, kot zapiše avtor, za "delovno biografijo z opisi primerov."
Najbolj zanimivi odlomki knjige so zapisi avtobiografskih dogajanj v Mercatorju, potem ko je Dušan Mohorko postal član nadzornega sveta, pa na Večeru, kjer Mohorko zelo slikovito opisuje imenovanje nekdanjega ter sedanjega direktorja Večera Uroša Skuhale (postavila ga je njegova sošolka Andrijana Starina Kosem) in Jureta Struca, ki se je sam forsiral za direktorja Dela, vendar je predsednik uprave Pivovarne Laško Dušan Zorko še pravočasno ugotovil, da Struc tega ne bi zmogel, zato so ga raje dali na Večer, in avtorjeve beležke o načinih dela ter značajih posameznih znanih oseh, ki jih je spoznaval pri svojem delu, od informacijske pooblaščenke Nataše Pirc Musar in nekdanjega člana uprave Agencije za upravljanje kapitalskih naložb države Marka Goloba do seveda zadnjih treh predsednikov uprav Mercatorja, Zorana Jankovića, Žige Debeljaka in Tonija Balažiča.
 
POGLAVJE O MERCATORJU SE BERE KOT TRILER
Dušan Mohorko namreč kar dokaj podrobno opisuje, kako so ga "Jankovićevi ljudje" poskušali podkupiti, da bi v nadzornem svetu glasoval proti razrešitvi Zorana Jankovića, pri čemer bi bil glas Dušana Mohorka dejansko odločilen, da bi Zoran Janković lahko ostal - direktor. Višina ponujene podkupnine je v tretjem poskusu dosegla celo 10 milijonov dolarjev, ki naj bi mu jih "izplačali" v naslednjih treh letih, milijonski znesek pa bi lahko prikrili znotraj denarnega toka Mercatorja.
Ko je Mohorko to povedal Bošku Šrotu, ki ga je tudi postavil v nadzorni svet, je bil Boško Šrot nekaj časa tiho ... potem pa je rekel: "Ta (Zoran Janković; op.u.) je čisto nor!" In še dodal, da bo o tem obvestil tudi Igorja Bavčarja, tedanjega prvega človeka Istrabenza.
Še prej pa Dušan Mohorko popiše, kako so mu "ljudje iz Mercatorja" ob odprtju trgovine v Grosupljem poskušali "podstaviti" neko misico (avtor njenega priimka ne izda), da bi ga - kot člana nadzornega sveta - lahko izsiljevali.
Ko je lepotička po neuspešni misiji odšla iz avtomobila, se je ustavila pri Zoranu Jankoviću, mu nekaj zašepetala v uho, potem pa izginila ...
 
KNJIGA - DOKAZ NA SODIŠČU?! NOVA VLOGA ROBERTA ŠEGE
Knjiga Dušana Mohorka pa bi utegnila imeti tudi uporabno (dokazno?) vrednost v znanih sodnih procesih zoper Boška Šrota in Igorja Bavčarja. Mohorko namreč v povsem drugačno luč postavlja vlogo Roberta Šege, nekdanjega tesnega sodelavca Boška Šrota, ki je pozneje postal tudi predsednik nadzornega sveta Mercatorja, potem ko je "odletel" Zoran Janković, šef uprave Mecatorja pa je postal Žiga Debeljak.
Mohorko v svoji knjigi med drugim opisuje, kako je k njemu ob začetku kriminalistične preiskave (spomnimo, prve hišne preiskave so se zgodile 30. septembra 2009) iz Pivovarne Laško prišel Robert Šega in mu povedal, da je "sporne" posle prodaje delnic "ITBG" vodil on - Šega, ne pa Boško Šrot, kar Šrot zdaj sicer že ves čas zatrjuje na sodišču. In pomenljivo, Robert Šega je (bil) v procesu zoper Boška Šrota celo priča - državnega tožilstva.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Bošku Šrotu Dušana Mohorka Markom Pogorevcem Marjana Pogačnika Šef nadzornikov hotel poceni kupiti Večer Uroša Skuhale Andrijana Starina Kosem Jureta Struca Dušan Zorko Nataše Pirc Musar Marka Goloba Zorana Jankovića Žige Debeljaka Tonija Balažiča POGLAVJE O MERCATORJU SE BERE KOT TRILER Igorja Bavčarja Roberta Šege

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Izpoved. Jankovićevi ljudje so ga hoteli podkupiti - ponujali 10 milijonov!