objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Ponedeljek, 14. april 2014 ob 15:11

Virant na rojstni dan povabljen, a ga ni bilo. Prišla pa Pličanič in Maher
xy
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Medijsko znani poslovnež ter nekdanji direktor Državljanske liste Janko Jenko je minuli petek proslavil abrahama. Malce je pohitel, saj bo uradno imel 50. rojstni dan šele 23. aprila, toda prijatelje in znance je prejšnji petek zvečer povabil v elitni Klub Cankarjevega doma. Prišlo jih je okoli sto, tudi sedanji minister za pravosodje Senko Pličanič ter bivši minister za infrastrukturo in prostor Igor Maher, številni "navadni" člani Državljanske liste, ne pa tudi njihovi poslanci ali pa prvak Državljanske liste in minister za notranje zadeve Gregor Virant, čeprav ga je Jenko - povabil.
Spomnimo. Gregor Virant in Janko Jenko sta se razšla potem, ko je Jenko ni hotel odstopiti od svoje kandidature za člana nadzornega sveta družbe SIJ (Slovenska industrija jekla), ki je že skoraj v celoti v ruski lasti, Virant pa je to od njega eksplicitno zahteval. Še več, Virant naj bi medijem sam namignil, kako so o neprimernosti Jenkove kandidature razpravljali na seji vlade, avgusta lani - in kaj sta ob tem menila predsednica vlade Alenka Bratušek ter Gregor Virant, zato da bi slednji sebe prikazal kot borca za "etično čistost" politike.
Janko Jenko je kasneje tudi formalno zapustil stranko DL, no, nekateri mediji mu še danes pravijo "Virantova denarnica". Z Virantom naj bi se sicer nazadnje videla pred nekaj tedni na svečanosti ljubljanskega inštituta za balkanske in bližnjevzhodne študije Ifimes na Bledu, kjer je Gregor Virant prejel posebno priznanje za boj proti korupciji in organiziranemu kriminalu.
 
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Janko Jenko Senko Pličanič Igor Maher Gregor Virant Alenka Bratušek

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Potrata

Četrtek, 12. oktober 2017 ob 12:36


https://www.youtube.com/watch?v=ucRlzuSUMAs

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Virant na rojstni dan povabljen, a ga ni bilo. Prišla pa Pličanič in Maher