objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Torek, 15. april 2014 ob 06:37

Sazujevec pred KPK. Prva prijava za Štefaneca, tarča pa prekmurski rojak
Oto Luthar, znani zgodovinar in direktor javnega zavoda SRC SAZU, menda prvi Sazujevec, ki se je znašel pred Komisijo za preprečevanje korupcije
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Po vsem sodeč je "prva prijava" na Komisijo za preprečevanje korupcije, odkar jo vodi Boris Štefanec, prispela 6. aprila, "ovadeni" pa je znani zgodovinar ter direktor Znanstvenoraziskovalnega centra Slovenske akademije znanosti in umetnosti (ZRC SAZU) Oto Luthar, sicer tudi prekmurski rojak novopečenega predsednika KPK.
Zadeva je razmeroma "banalna", Ota Lutharja pa je na protikorupcijsko komisijo ovadil podpisani "anonimni prijavitelj".
In kaj sploh očitajo zgodovinarju Otu Lutharju, "prvemu Sazujevcu", ki naj bi se znašel pred KPK?! Da si je kot direktor javnega zavoda, citiramo iz prijave, "že nekajkrat dovolil po elektronski pošti nagovarjati vse zaposlene na ZRC SAZU, naj se včlanijo v zadrugo Žitek", ki posreduje zdravo prehrano prekmurskih pridelovalcev.
"Dostava" tako imenovane "zdrave prehrane iz Prekmurja v Ljubljano ..." naj bi bila, tako vsaj zatrjuje anonimni prijavitelj, "organizirana kar preko ZRC SAZU, edina povezava med ZRC SAZU, kjer ni nobenih agronomov ali podobnih profilov," in kmetijsko zadrugo Žitek, pa naj bi bil direktor zavoda Oto Luthar, ki je "doma iz agrarnega obrobja Murske Sobote."
Kot materialne dokaze korupcije in zlorabe položaja direktorja javnega zavoda ZRC SAZU Ota Lutharja je anonimni prijavitelj priložil dvoje elektronskih sporočil, ki ju objavljamo v nadaljevanju.
LUTHAR BREZ KOMENTARJA, ČEŠ - SAJ BOSTE SAMI RAZBRALI
Eno od teh elektronskih sporočil nam je sicer posredoval tudi Oto Luthar, prek svoje tajnice Alenke Koren, da bi "lahko sami razbrali, za kakšno zlorabo gre," sicer pa, kot sporoča, "nima" komentarja.
Na naše vprašanje, kdaj so prejeli prijavo zoper Ota Lutharja in v kakšni fazi se nahaja postopek, pa zaenkrat molčijo na Komisiji za preprečevanje korupcije.
Neprofitna Kmetijsko turistična zadruga Žitek ima sedež v Petrovcih, na naslovu Čepinci 10, registrirana pa je za pridelavo žit (razen riža), stročnic in oljnic.
Direktorica zadruge je širši javnosti "neznana" Branislava Belović iz Murske Sobote, finančni podatki in poslovanje zadruge ter njeni ustanovitelji pa iz javno dostopnih baz podatkov žal niso razvidni.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Boris Štefanec Oto Luthar ki ju" class="tag"> ki ju Alenke Koren Branislava Belović

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Sazujevec pred KPK. Prva prijava za Štefaneca, tarča pa prekmurski rojak