objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 18. april 2014 ob 06:49

Najnovejši spin. Ponovitev kongresa PS in lov na tretjega predsednika!
Zoran Janković kakor nima scenarija za prihajajoči kongres, toda po naših informacijah ima njegov najožji štab že dobro preštete teritorije, kjer ga bodo člani stranke - zagotovo volili
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Čeprav Zoran Janković javno zatrjuje, da za kongres Pozitivne Slovenije nima nobenega scenarija, ampak gre samo tja, temu še zdaleč ni tako.
 Med članstvom stranke namreč že poteka preštevanje, predvsem pa se delajo natančne računice, koliko članov stranke bo prihodnji petek sploh prišlo na Brdo pri Kranju, od kod bodo prišli, "kdo" jih bo tja pripeljal in za koga bodo glasovali?
Medtem ko se svetovalci predsednice vlade Alenke Bratušek prvič resno soočajo z vprašanji, kdo in kje na terenu dejansko sploh podpira Bratuškovo (poleg poslancev, ki pa utegnejo tik pred zdajci pobegniti k Jankoviću - treba je namreč vedeti, da je poslanska skupina PS sestavljena (tudi) iz takšnih politikov, ki imajo prestopanje iz ene stranke v drugo - zaradi lastnih koristi ter svojega političnega preživetja - dobesedno vgravirano v krvi, recimo Barbara Žgajnar, Melita Župevc, Janja Klasinc, Matjaž Zanoškar ...), najožji štab Zorana Jankovića že prešteva cele (občinske) teritorije, kjer obvladujejo člane Pozitivne Slovenije, na čelu z Jankoviću zvestimi poslanci.
Naštejmo nekaj primerov:
KOPER OZIROMA CELOTNA OBALA Tukaj Zoranu Jankoviću glasove članstva PS zagotavljajo zamenjana ministrica za Slovence po svetu in zamejstvu Tina Komel, pravkar razrešeni predsednik uprave Luke Koper Gašpar Gašpar Mišič (zamenjava Mišiča malo pred kongresom PS je bila politično gledano velika diletantska napaka Alenke Bratušek, saj se je GG Mišič zdaj strahovito angažiral v kampanji na Jankovićevi strani), koprski župan Boris Popovič ter njegov izkušeni politično-marketinški svetovalec Sebastjan Jeretič pa naj bi za Zorana Jankovića že pred tedni začela pripravljati tajno operacijo pridobivanja novih članov PS, ki ki bi jih prihodnji teden "z avtobusi" pripeljali na kongres. Vendar Jeretič zanika govorice, da naj bi se on ukvarjal z Jankovićem, poleg tega, pravi Sebastjan Jeretič, "trenutno sem tako ali tako v Črni Gori."
Mimogrede, predvsem zato je izvršilni odbor Pozitivne Slovenije že določil datum, od kdaj novi člani stranke ne smejo glasovati na kongresu.
SLOVENJ GRADEC Že prej omejeni nekdanji župan in poslanec PS Matjaž Zanoškar naj bi Jankoviću zagotovil "celo četo" članov PS, ki naj bi na Brdu pri Kranju glasovali za Jankovića.
VELENJE "Rdeče" Velenje bo glasovalo za Zorana Jankovića, tam Bratuškova nima podpore, v ožjih družbah napoveduje poslanec Jože Kavtičnik.
MURSKA SOBOTA Glasove znotraj Pozitivne Slovenije iz Pomurja naj bi Jankoviću prinesel njegov tamkajšnji poslanec Branko Ficko, sicer tudi stric Jankovićeve podžupanje Tjaše Ficko.
TRBOVLJE Glasove članstva PS iz tega "konca" Slovenije naj bi Jankoviću zagotavljala poslanka Barbara Žgajnar, ki je tudi visoko noseča in se je pred kratkim "znebila" moževega priimka Tavš. Kaj se trenutno dogaja z njenim zakonom, ni čisto jasno, se pa govori, da naj bi njenega (bivšega?!) moža Tomaža Tavša zaposlil Zoran Janković, na ljubljanski mestni občini.
LJUBLJANA Prestolnica je itak Jankovićeva, je pa precejšnja uganka, kako se bo odločilo članstvo Pozitivne Slovenije iz štajerske prestolnice Maribor, kjer je (bil) poslance PS razvpiti "plagiator magisterija" Borut Ambrožič.
 
ALENKI BRATUŠEK GORENJSKA IN GOLOBIČEV TERITORIJ
Glede teritorialne volilne podpore Alenki Bratušek poznavalci ocenjujejo, da bi premierka lahko zmagala na Gorenjskem, kjer stanuje, in Dolenjskem, kjer situacijo znotraj Pozitivne Slovenije precej obvladuje nekdanji predsednik stranke Zares Gregor Golobič.
 
NAJNOVEJŠI SPIN - PONOVITEV VOLITEV
Včeraj pa je zakrožil tudi najnovejši "spin", kako preprečiti kongresno zmago Zorana Jankovića ter morebitni razpad vladne koalicije. Spin se je na sceni "uradno" pojavil skozi novinarska vprašanja Irene Joveve, novinarke Slovenske tiskovne agencije, poslana na sedeže nekaterih političnih strank.
Češ - omenja se "realna" možnost, da bi tudi po kongresu prihodnji teden vse ostalo po starem, vendar z "manevrom" sedanjega vodstva PS. Najverjetneje izvršilnega odbora, kjer ima večino Alenka Bratušek. Razglasili bi "ponovitev" kandidacijskega postopka (torej volitev), Bratuškova bi lepo ostala - na kongresu neporažena - predsednica vlade, tudi Janković bi ostal ljubljanski župan, stranka pa bi si vzela čas ter začela iskati kakor neko tretjo osebo, ki naj bi pozeje prevzela vodenje stranke?!
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
zoran janković Medtem ko se svetovalci Alenke Bratušek Barbara Žgajnar Melita Župevc Janja Klasinc Matjaž Zanoškar Tina Komel Gašpar Gašpar Mišič Boris Popovič Sebastjan Jeretič Jože Kavtičnik Branko Ficko Tjaše Ficko Tomaža Tavša Borut Ambrožič Gregor Golobič NAJNOVEJŠI SPIN - PONOVITEV VOLITEV Irene Joveve

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Najnovejši spin. Ponovitev kongresa PS in lov na tretjega predsednika!