objavi na
pozareport.si

forum

Četrtek, 24. april 2014 ob 06:51

Panika daje Rotovnika. V Cankarjevem domu kasirala cela njegova družina
Po razkritju zakulisnega dogajanja okoli izbire novega generalnega direktorja Cankarjevega doma odhajajoči boss Mitja Rotovnik ter njegova zaupnica Jana Kramberger zanikata popolnoma vse ...
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Potem ko smo v torek zjutraj objavili natančen popis zakulisnih dogajanj med izbiranjem novega generalnega direktorja Cankarjevega doma, sta se oglasila odhajajoči direktor Mitja Rotovnik in njegova pomočnica ter zaupnica Jana Kramberger. Poslala sta nam "demanti", ki ga, čeprav ga niti slučajno nista opredelila v skladu z obstoječim Zakonom o medijih - kot popravek ali prikaz nasprotnih dejstev - objavljamo v celoti. V svojem spremnem dopisu sta še nekaj poduhovičila na račun "hudega stanja v slovenskih medijskem svetu" ter uredniški morali, demanti pa iz nam (ne)znanih razlogov poslala tudi ministru za kulturo Urošu Grilcu in celo eni od kandidatk za novo generalno direktorico Cankarjevega doma, Uršuli Cetinski, sicer direktorici Mladinskega gledališča.
Takole pišeta Mitja Rotovnik in Jana Kramberger: "Sporočava, da ne drži niti en objavljeni podatek in da so neresnične popolnoma vse informacije, ki jih navaja vaš medij, požareport.si, v članku pod naslovom Rotovnik proti Grilcu. Za direktorico hoče Tanjo Mlaker ali Mojco Menart."
Sporni članek objavljamo v nadaljevanju.
VSE, KAR JE ZAPISANO - DRŽI
Naš komentar:
Mitja Rotovnik ne slovi samo kot dolgoletni direktor Cankarjevega doma, ampak tudi kot strasten pisec podrobnih časopisnih polemik in popravkov. Zato je tokrat neverjetno negativno presenetil, saj v svojem popravku, skupaj z Jano Kramberger, konkretno nista demantirala ničesar.
Zakaj? Ker vse zapisano drži!
Rotovnik in Krambergerjeva sta se - po vsem sodeč v neki paniki - raje zatekla k splošnemu zanikanju vsega zapisanega, med drugim tudi celo splošno znanih dejstev, ki jih navajamo v članku.
Če drži, kar nam sporočata Mitja Rotovnik in Jana Kramberger, da "ne drži niti en objavljeni podatek in da so neresnične popolnoma vse informacije," potem takem ne drži niti to - kar je prav tako zapisano v našem članku, da je Rotovnik direktor Cankarjevega doma in Uroš Grilc minister za kulturo ...?!
Kar, logično, drži!!!
Ta banalni ter lažnivi demanti Mitje Rotovnika ni samo poskus klasične zlorabe Zakona o medijih, ampak tudi višek sprenevedanja in blamaža odhajajočega direktorja, ki se - po vsem sodeč - ne more sprijazniti z dejstvom, da enkrat pač mora vsak "oditi", ja, kakopak, tudi Mitja Rotovnik.
 
ROTOVNIK POSKRBEL ZA OBE SVOJI DAMI
Sicer pa o gospodu Mitji Rotovniku vsak dan izvemo kaj novega. Recimo, da je kljub dolgi ter medijsko znani uradni zvezi z igralko Polono Vetrih, ki velja za njegovo uradno življenjsko sopotnico, odhajajoči direktor Cankarjevega doma še vedno poročen z Janušo Rotovnik, ki je doslej uradno veljala za njegovo - bivšo ženo.
In kot se spodobi za pravega "slovenskega direktorja", je Mitja Rotovnik prek Cankarjevega doma finančno lepo poskrbel za obe svoji dami. Množični nastopi Polone Vetrih v Cankarjevem domu so itak že legendarni, Januša Rotovnik pa je s Cankarjevim domom (za)služila skozi dvoje svojih kulturnih društev, ABC in Anubis, ustanovljenih na Gregorčičevi ulici 9A v Ljubljani. Po javno dostopnih podatkih Supervizorja sta obe društvi iz Cankarjevega doma v zadnjih nekaj letih pokasirali okoli 90 tisoč evrov.
O denarju, ki je iz blagajne Cankarjevega doma odšel na transakcijski račun zasebnega podjetja Mateja Rotovnika (Icom d.o.o.), sina Mitje Rotovnika, pa smo, spomnimo, poročali že v prejšnjem članku.
No, tudi te številke Mitja Rotovnik po vsem sodeč zanika, četudi gre za uradne podatke Cankarjevega doma ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
mitja rotovnik Jana Kramberger Urošu Grilcu Uršuli Cetinski <u><em>Rotovnik proti Grilcu. Za direktorico hoče Tanjo Mlaker ali Mojco Menart</em></u> <span style=

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Panika daje Rotovnika. V Cankarjevem domu kasirala cela njegova družina