objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Sobota, 3. maj 2014 ob 06:44

Janša v zapor že konec maja?! Na točno isti datum - kot v času afere JBTZ
Ironija usode. 31. maja pred šestindvajsetimi leti so Janeza Janšo aretirali v znameniti aferi JBTZ, zdaj pa se utegne zgoditi, da bo moral na isti dan, ampak šestindvajset let pozneje, še enkrat za zapahe
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Po znani pravnomočni odločitvi višjega ljubljanskega sodišča v zadevi Patria bo sodišče prvaku SDS Janezu Janši poziv za izvrševanje kazni poslalo najpozneje v osmih dneh po tem, ko bo (oziroma je) Janša prejel sodbo. Kar naj bi se zgodilo v prihodnjih dneh. V zapor pa bo Janša šel ali osem dni po prejetem pozivu za prestajanje kazni oziroma najpozneje v enem mesecu po tem.
Tako določa zakon, kar pa datumsko pomeni, da bi se odhod Janeza Janše za zapahe lahko zgodil točno 31. maja, torej na isti dan natančno šestindvajset let pozneje - 31. maja 1988, ko so Janeza Janšo aretirali v aferi JBTZ.
Spomnimo. Ker je bil Janez Janša v zadevi Patria obsojen na dve leti zapora, torej manj kot pet let, lahko sodišče tudi odredi, da bo kazen prestajal na odprtem oddelku, odvetnik Franc Matoz pa je že povedal, da Janez Janša ne bo zaprosil za alternativno prestajanje kazni.
Janša in Matoz bosta sicer na vrhovno sodišče vložila tudi zahtevo za varstvo zakonitosti, ki pa avtomatično ne zadrži izvršitev zaporne kazni.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Janezu Janši Franc Matoz

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Janša v zapor že konec maja?! Na točno isti datum - kot v času afere JBTZ