objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Torek, 13. maj 2014 ob 21:59

Natašo Pirc Musar je izvolil pretihotapljeni Zaresovec
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Natašo Pirc Musar je izvolil pretihotapljeni Zaresovec
Zaplet okoli izvolitve Nataša Pirc Musar za novo generalno direktorico RTV Slovenija je bil - vsaj po svoje - pričakovan. Vsaj iz dveh razlogov.
Nataša Pirc Musar je direktorica RTV postala izključno zaradi politike, njen način delovanja in značajske lastnosti pa so - tudi po njeni izvolitvi - na RTV Slovenija sprožile celo vrsto neprimernih reakcij, tudi na meji dobrega okusa.
Doslej še ni bilo kandidata ali kandidatke, ki bi tako odkrito lobiral med politično srenjo, kot prav Nataša Pirc Musar. Potem ko je imela zagotovljeno podporo kabineta Alenke Bratušek (Pozitivne Slovenije), je sama prišla v poslansko skupino Državljanske liste (sredi državnega zbora) in se ponujala predsedniku Socialnih demokratov Igorju Lukšiču. In to še preden se je sploh formalno prijavila na javni razpis. Tako je sama priznala na odločilno vlogo politike pri izbiri generalnega direktorja javne televizije ter zavestno sprejela dejstvo, da jo lahko na čelo RTV inštalira zgolj politika.
Po svoje porazno priznanje, toda nič nenavadnega za Natašo Pirc Musar. Tudi njena dosedanja kariera je pravzaprav en sam splet politike ter zasebnega izleta v tajkunstvo. Če ni bila v državni službi (RTV, sodišče, Urad informacijske pooblačenke), je delala za pidovskega tajkuna Darka Horvata in se poročila s finančnim tajkunom Alešem Musarjem, ki se, sodeč po poročanju poslovnih medijev, tudi sam giblje na robu zakonitosti.
Vodenje informativne oddaje 24ur na Pop TV je bilo bolj karierna izjeman, kjer pa je, kljub temu, pokazala vse skrajnosti svojega buldožerskega značaja. Da bo njenega sovoditelja oddaje Sandija Salkiča zamenjal Matjaž Tanko, je Salkiču menda povedala kar na stranišču.
 
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
nataša pirc musar

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Natašo Pirc Musar je izvolil pretihotapljeni Zaresovec