objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Sreda, 21. maj 2014 ob 06:56

Kazenska ovadba. Sova in specializirano tožilstvo preganjata Požareport
Celo tri leta zapora zdaj grozi avtorju teh vrstic zaradi objave novinarskega članka z naslovom Fotografije. Novi šef Sove in njegov namestnik zelo prešerno na pikniku!
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Osmega aprila lani smo objavili članek z naslovom "Fotografije. Novi šef Sove in njegov namestnik zelo prešerno na pikniku!", kjer smo razkrili nekatere kadrovske menjave znotraj Slovenske obveščevalno-varnostne agencije (Sova) ter objavili tri fotografije visokih uslužbencev Sove, med njimi tudi novega direktorja Sove Staneta Štembergerja in njegovega namestnika Stojana Jereba. Čeprav so fotografije (dosedanjih) direktorjev Sove in drugih vodilnih uslužbencev agencije praviloma vedno dostopne širši javnosti, je tokrat res šlo za prve javno objavljene fotografije novega direktorja Štembergerja pa tudi njegovega namestnika Jereba, ki ju je takrat na čelo Sove imenovala vlada Alenke Bratušek.
Faksimile spornega teksta objavljamo na koncu tega članka.
No, leto dni pozneje je Specializirano državno tožilstvo začelo kazenski pregon zoper avtorja članka in pisca teh vrstic, ker naj bi z objavo omenjenega članka razkril tajne podatke, grozi pa mi do treh let zapora. Šlo naj bi za kaznivo dejanje izdaje tajnih podatkov po 260./II členu kazenskega zakonika.
Iz samega članka sicer ni razvidno, kje in zakaj naj bi šlo za objavo tajnih podatkov, več pa bo verjetno znano po jutrišnjem zaslišanju na specializiranem državnem tožilstvo. Vabilo na zaslišanje je sicer podpisal policist oddelka za preiskovanje in pregon uradnih oseb s posebnimi pooblastili Darko Grabnar, začetek zaslišanja pa je ob 9. uri zjutraj - v prostorih Specializiranega državnega tožilstva na Trgu OF, številka 13, v Ljubljani.
Pri tem je tudi pomenljivo, da je vabilo novinarju in uredniku na zaslišanje na državnem tožilstvo označeno z "Interno"?!
Po nekaterih informacijah je kazensko ovadbo zoper avtorja članka in pisca teh vrstic podalo vodstvo Sove.
BOMO VIDELI, KAKO SE BO ODZVALA NOVINARSKA SRENJA?
Zdaj bo tudi zanimivo opazovati, kako se bodo odzvali novinarska združenja in drugi mediji, ki so pred nekaj meseci javno protestitali zoper kazenski pregon novinarke časopisa Delo Anuške Delić, ki jo je prav tako ovadilo vodstvo Sove zaradi suma storitve povsem enakega kaznivega dejanja - kršitve zakona o tajnih podatkih ...?
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Staneta Štembergerja Stojana Jereba Alenke Bratušek Darko Grabnar Anuške Delić

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Kazenska ovadba. Sova in specializirano tožilstvo preganjata Požareport