objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 23. maj 2014 ob 06:52

Tajni dogovor?! Mencinger nabira glasove, evroposlanka pa bo Melita Župevc
Po nekaterih informacijah naj bi Jože Mencinger kmalu po izvolitvi v Evropski parlament odstopil, namesto njega pa bi evropska poslanka postala Melita Župevc
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Jože Mencinger, nosilec kandidatne liste Pozitivne Slovenije za nedeljske volitve v Evropski parlament, in poslanka Melita Župevc, takoj druga na listi kandidatov PS za evropsko poslanko, na bi bila dogovorjena, da Mencinger po morebitni izvolitvi po določenem času odstopi, namesto njega pa evropska poslanka postane Župevčeva.
Šlo naj bi za "skriti dogovor", ki naj bi bil tudi posebna "cena" za to, da je preračunljiva Župevčeva ostala članica Pozitivne Slovenije in se ni pridružila skupini nepovezanih poslancev Alenke Bratušek, čeprav je na kongresu PS javno agitirala proti Zoranu Jankoviću. Eden ob botrov tega dogovora naj bi bil tudi zasebni partner Župevčeve - Tone Rop.
Dogovor "Mencinger-Župevc" nam je omenilo več različnih virov iz skupine nepovezanih poslancev Alenke Bratušek, medtem ko se naši viri iz Pozitivne Slovenije ob tem samo skrivnostni nasmihajo, a dogovora nočejo niti potrditi niti zanikati.
Vendar nekateri opozarjajo, da sploh ni nujno, da bi se 73-letni Jože Mencinger takšnega dogovora tudi res držal, čeprav bo ob koncu poslanskega mandata v Evropskem parlamentu star že zavidljivih 78 let. Seveda pa mora biti Jože Mencinger še prej - izvoljen.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
jože mencinger Melita Župevc Alenke Bratušek Zoranu Jankoviću Tone Rop

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Tajni dogovor?! Mencinger nabira glasove, evroposlanka pa bo Melita Župevc