objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Sreda, 28. maj 2014 ob 14:25

Zmeda Bratuškove. V Bruslju podpira desnico, pri nas bi združevala levico
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Odstopljena predsednica vlade Alenka Bratušek je za to soboto ob 11. uri dopoldne sklicala ustanovni kongres svoje čisto nove stranke, dokaj pompozno imenovane Zavezništvo Alenke Bratušek. Kraj sobotnega kongresa je preverjena klasična lokacija nekdanje LDS, Stara mestna elektrarna, kjer domuje zavod "uprizoritvenih dejavnosti" Bunker, katerega direktorica je Nevenka Koprivšek. V Staro mestno elektrarno na Slomškovi ulici 7, kjer je v dvorani na voljo tudi oder, je moč "stlačiti" do 250 obiskovalcev, in prostor že deluje nabito poln.
Pa vendar, lokacija ni tak problem, precej večja težava je ime stranke (nikjer še namreč ni videti kašnega posebnega zavezništva, poleg tega Alenki Bratušek ni uspelo skupaj obdržati niti svoje stranke Pozitivna Slovenija, zdaj pa naj bi ona povezovala druge ...?!), še bolj pa ne ravno prikupna zmedenost početja, ki se ga gre Bratuškova.
 
TOTALNA POJMOVNA IN POLITIČNA ZMEDA ...
Včeraj v Bruslju, na neformalnem vrhu Evropske unije, je Bratuškova namreč izjavila, da za novega predsednika Evropske komisije podpira Jeana-Clauda Junckerja, sicer kandidata Evropske ljudske stranke (EPP), torej evropske desne sredine. Kandidat evropske levice pa je nemški socialni demokrat Martin Schulz.
Doma v Sloveniji pa AB hkrati napoveduje svoje "združevanje levice".
Povedano drugače, Alenka Bratušek zunaj Slovenije (na sedežu EU, sredi Bruslja) podpira desnico, doma v Sloveniji pa bi združevala levico!
Gre res za totalno pojmovno in politično zmedo.
 
... KJER (JI) ŠTANGO DRŽIJO TUDI ZAPLANKANI NOVINARJI
Kar Bratuškovi sicer ne dogaja prvič. Spomnimo se kongresa razkola Pozitivne Slovenije na Brdu pri Kranju. Medtem ko je Zoran Janković delegate nagovarjal, naj pojejo "Hej brigade!," se je Bratuškova v nagovoru delegatom sklicevala na pohvale evrodesničarjev - britanskega prvega ministra Davida Camerona in nemške kanclerke Angele Merkel.
Štango pri teh pojmovnih in političnih neumnostih pa ji držijo (tudi) tako ali drugače zaplankani novinarji. Ki še danes, celih deset let po vstopu Slovenije v Evropsko unijo, ne ločijo med levico ter liberalci, in slovenske politične stranke, ki so na evropski ravni članice ALDE, asociacije liberalnih in demokratskih strank, pri nas kar avtomatično tlačijo v tabor levice.
Še huje, (neo)liberalka Alenka Bratušek naj bi zavezništvo ponujala celo stranki Solidarnost, ki jo "krasi" program na nivoju grške skrajne levice - Sirize.
Kar praktično pomeni, da bi znotraj levosredinske koalicije lahko sodelovala Alenka Bratušek, ki prodaja Mercator, Telekom in druga slovenska podjetja, ter Dušan Keber (propadli kandidat Solidarnosti na evropskih volitvah), ki po Ljubljani sam fizično lepi plakate z napisi "Mercator je slovenski" ... Noro!
P.S. Gremo dalje: samostojni poslanec Ivan Vogrin je za mandatarja predlagal mariborskega profesorja ekonomije Dušana Radonjiča, nekdanjega lokalnega zvezdnika stranke Zares (pod Gregorjem Golobičem), ustanovni kongres nove stranke Mira Cerarja mlajšega pa bo v ponedeljek, ob petih popoldne na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Alenka Bratušek Nevenka Koprivšek Pozitivna Slovenija TOTALNA POJMOVNA IN POLITIČNA ZMEDA ... Jeana-Clauda Junckerja martin schulz zoran janković Davida Camerona Angele Merkel dušan keber

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Zmeda Bratuškove. V Bruslju podpira desnico, pri nas bi združevala levico