objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 29. maj 2014 ob 12:28

Steržeta, ki je glasoval za Natašo Pirc Musar, plačevala tudi Bratuškova
Srhljiva dvojna prevara Matjaža Steržeta, člana Zaresa in Pozitivne Slovenije ter bodočega politika Zavezništva Alenke Bratušek. Vse sta vedela tudi Jani Möderndorfer in seveda - Alenka Bratušek
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Podjetnik, politik in glasbenik Matjaž Sterže, zdaj že bivši programski svetnik RTV Slovenija, ni samo nekdanji član stranke Zares, v času spornega glasovanja za Natašo Pirc Musar kot kandidatko za generalno direktorico javne televizije v programskem svetu RTV je bil tudi - pozor - predsednik pokrajinskega odbora Pozitivne Slovenije Vuzenica.
 
PRIKRIL TUDI SVOJE ČLANSTVO IN FUNKCIJE V PS
Na naše vprašanje, zakaj je to zamolčal, Matjaž Sterže cinično odgovarja, da ga tega nihče ni vprašal?! PS je takrat sicer vodila še Alenka Bratušek.
Spomnimo. Potem ko se je tudi uradno izkazalo, da je bil Matjaž Sterže član vodstvenih struktur stranke Zares (tudi sveta stranke), mu je državni zbor, na predlog mandatno-volilne komisije odvzel mandat člana programskega sveta RTV, sam programski svet pa je pozneje tudi razveljavil rezultat glasovanja o generalni direktorici RTV Nataši Pirc Musar, saj je bila na funkcijo generalne direktorice izvoljena prav z odločilnim glasom Matjaža Steržeta.
Glede na to, da je Matjaž Sterže, kot ugotavljajo tudi številni drugi programski svetniki RTV, do funkcije člana programskega sveta prišel s prevaro (zavestno zamolčano politično funkcijo v stranki Zares), v programski svet pa se je dal izvoliti na kandidatni listi tako imenovane "civilne družbe", zdaj lahko mirno zapišemo, da je Sterže celo dvojni prevarant!
Pri tem pa je tako rekoč nepojmljivo, srhljivo in tudi sramotno, da - na primer - Jani Möderndorfer, prej vodja poslanske skupine PS, zdaj pa vodja poslanske skupine nepovezanih poslancev Alenke Bratušek, v državnem zboru ni pravočasno opozoril na članstvo ter vse pozicije Matjaža Steržeta v Pozitivni Sloveniji. Möderndorferja izpostavljamo zato, ker je bilo Steržeta v minulih dneh opaziti v poslanski skupini nepovezanih poslancev, poleg tega nam je Sterže sam povedal, da je po kongresu zapustil PS in se namerava angažirati v novi stranki Zavezništvo Alenke Bratušek. Ker je Jani Möderndorfer vse to zelo dobro vedel (po naših informacijah je Matjaža Steržeta ravno Möderndorfer pripeljal iz stranke Zares v Pozitivno Slovenijo), lahko ugotovimo, da je Steržetovo prevaro državnega zbora in hkrati programskega sveta RTV "pokrival" tudi - Jani Möderndorfer.
Zanesljivo pa je vse to vedela tudi Alenka Bratušek, kajti Nataša Pirc Musar je bila med kandidaturo za generalno direktorico RTV izrazita favoritka kabineta predsednice vlade.
Ampak to še ni vse ... Matjaž Sterže je bil do nedavnega s Pozitivno Slovenijo celo v poslovnem odnosu. Stranka ga je namreč prek njegovega statusa samostojnega podjetnika (Oglaševalska agencija Prometej Matjaž Sterže s.p.) pogodbeno plačevala za tako imenovano politično "terensko delo". Koliko denarja je Sterže pokasiral od Pozitivne Slovenije, nam ni hotel povedati in nas je napotil na sedež PS, rekoč, naj se tam pozanimamo.
 
POD VLADO ALENKE BRATUŠEK POTROJIL PRIHODKE
Po javno dostopnih podatkih (Ajpes) so se prihodki Prometeja lansko leto, odkar je vlado prevzela Bratuškova, skoraj potrojili (33.800 evrov), poleg tega je Sterže zabeležil tudi dobiček v višini dobrih štiri tisoč evrov. Leta 2012 je namreč imel minus 2.200 evrov.
Projekt Supervizor nam tudi pokaže, da je Matjaž Sterže prek Prometeja v zadnjih letih od različnih državnih organov prejel nekaj več kot 120 tisoč evrov, od tega največ na občini Vuzenica (okoli 35 tisoč evrov), kjer je občinski svetnik, nekaj časa je bil tudi podžupan. Struktura prihodkov na njegovem statusu s.p. nam sicer pokaže, da Matjaž Sterže pretežno živi na račun davkoplačevalskega denarja.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Matjaž Sterže Natašo Pirc Musar PRIKRIL TUDI SVOJE ČLANSTVO IN FUNKCIJE V PS Alenka Bratušek Jani Möderndorfer favoritka kabineta predsednice vlade POD VLADO ALENKE BRATUŠEK POTROJIL PRIHODKE

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Steržeta, ki je glasoval za Natašo Pirc Musar, plačevala tudi Bratuškova