objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Sobota, 31. maj 2014 ob 06:31

Močno se je uštela in precenila. Nihče ni glasoval za Jerco Legan Cvikl!
Na tajnem glasovanju znotraj uredništva razvedrilnega programa največ glasov dobila Dijana Štraus Svetlik in Mario Galunič - po šest glasov, Vanja Vardjan samo dva, ostali pa niti enega
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Pred šestimi dnevi smo poročali o kandidatih za novega odgovornega urednika oziroma urednico razvedrilnega programa TV Slovenija, kjer se je, kot smo razkrili, presenetljivo prijavila tudi Jerca Legan Cvikl, soproga Milana M. Cvikla, revizorja na evropskem računskem sodišču v Luksemburgu.
Toda Jerci Legan Cvikl, ki je bila, vsaj po naših informacijah, samozavestno prepričana, da bo absolutno izbrana, se je povsem zalomilo na samem začetku postopka izbire in je že - odpadla. Na tajnem glasovanju med člani uredništva o tako imenovanem "mnenju" o posameznih kandidatkah in kandidatih je ostala brez enega samega glasu, enako kot Igor Pirkovič in Marko Šidjanin, dva glasova je dobil Vanja Vardjan, po šest glasov pa Dijana Štraus Svetlik in Mario Galunič. Čeprav mnenje članov uredništva razvedrilnega programa (pravico do glasovanja imajo zgolj redni zaposleni) ni obvezujoče, pa praviloma velja za odločilni dejavnik pri imenovanju urednika, kar je sicer pristojnost direktorja TVS in generalnega direktorja RTV.
Kar pomeni, da sta se v "drugi krog" odločanja uvrstila Dijana Štraus Svetlik in Mario Galunič, ostaja pa neznanka, ali bosta imenovanje novega odgovornega urednika razvedrilnega programa izpeljala še Janez Lombergar in Marko Filli ali pa bo Lombergar počakal na izvolitev novega generalnega direktorja RTV.
 
TUDI ŽE PRITOŽBA MARKA ŠIDJANINA
Marko Šidjanin pa je v daljšem pismu, poslanem (28. maja) Marku Filliju, Janezu Lombergarju, vršilcu dolžnosti predsednika programskega sveta RTV Slovenija Mitju Štularju in predsedniku nadzornega sveta RTV Marku Bandelliju, že zahteval takojšnjo razveljavitev razpisa ter preklic postopka imenovanja, saj naj bi prišlo, kot piše Šidjanin, "do pravnih napak, ki onemogočajo pravno legalno in legitimno izbiro novega urednika".
 
ZAKONCA CVIKL SE ŽE SELITA NAZAJ V LJUBLJANO
Po naših informacijah se Jerca Legan Cvikl in Milan Cvikl sicer počasi selita nazaj v Slovenijo, čeprav Cviklu mandat evropskega revizorja poteče šele leta 2016. Razvpito hišo v Dravljah sta prodala, kupila pa hišo pod Ljubljanskim gradom, ki jo zdaj prenavljata. Razlog njune skorajšnje vrnitve naj bi tičal v cenejšem slovenskem okolju (življenje v Luksemburgu je namreč neprimerno dražje), saj bosta lahko tako z odlično Cviklovo plačo (okoli 18 tisoč evrov mesečno!) veliko več "prišparala". Res pa je, da je Jerca Legan Cvikl računala tudi na redno službo na javni televiziji, kar pa je zdaj padlo v vodo. 
Milan M. Cvikl pa naj bi po preselitvi v Ljubljano na delo v Luksemburg odhajal vsakih štirinajst dni.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
šestimi dnevi smo poročali o kandidatih Jerca Legan Cvikl Milana M. Cvikla igor pirkovič Marko Šidjanin Vanja Vardjan Dijana Štraus Svetlik Mario Galunič Janez Lombergar Marko Filli TUDI ŽE PRITOŽBA MARKA ŠIDJANINA Mitju Štularju Marku Bandelliju ZAKONCA CVIKL SE ŽE SELITA NAZAJ V LJUBLJANO

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Močno se je uštela in precenila. Nihče ni glasoval za Jerco Legan Cvikl!