objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Petek, 13. junij 2014 ob 06:45

Blamaža novinarjev (Dnevnika), ker ta časopis vodi tajkun - Bojan Petan
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Med včerajšnjimi hišnimi preiskavami Nacionalnega preiskovalnega urada, kjer so se tokrat "lotili" spornega lastninjenja Term Čatež in tajkuna Bojana Petana, prvega človeka DZS, pa tudi časopisa Dnevnik, se je lepo videla strašna zagata (beri: blamaža) - novinarjev Dnevnika.
Že zjutraj so vsi (ostali) mediji poročali, da je tarča kriminalistov Bojan Petan.
Ja, povsod v naslovih ... "NPU nad Petana." Ne pa tudi na Dnevniku, ki ga vodi Bojan Petan. Tam so članek o hišnih preiskavah (zoper Bojana Petana) naslovili bizarno sprenevedajoče:
"Neuradno: NPU nad Francija Zavrla in DZS; preiskava tudi na DUTB."
Mimogrede: Franci Zavrl (eks Pristop) v teh preiskavah nastopa zgolj eden od stranskih likov, kot član nadzornega sveta Petanove družbe Marina Portorož.
Tragikomično za novinarstvo, a žal razumljivo za slovensko novinarsko (s)ceno in Dnevnik, kjer novinarjem kruh reže Bojan Petan.

KO SE POLICAJ-NOVINARJI POTUHNEJO ...

Tudi sicer so bili novinarji Dnevnika, ki drugače tako neznansko radi obširno poročajo o kriminalističnih preiskavah znotraj slovenske poslovne scene ali objavljajo policijske prisluhe znanim biznismenom (zato jim nekateri pravijo tudi "policaj-novinarji"), tokrat popolnoma brez žara. So kar samo malo povzemali poročanje Slovenske tiskovne agencije.

... IN NAKLADE UPADEJO

To je hkrati nov dokaz, zakaj prav časopisu Dnevnik od vseh dnevnih časopisov najbolj pada naklada. Samo lani - po podatkih Slovenske oglaševalske zbornice in projekta Revidiranih naklad - je upadla za 16 odstotkov. Drugim časopisom so leta 2013 naklade padle povprečno "samo" od 10 do 12 odstotkov.
No, kljub takšnemu prodajnemu fiasku je Bojan Petan kot šef uprave Dnevnika za odgovorno urednico letos ponovno imenoval Suzano Rankov.
Ko pogledamo njeno včerajšnje poročanje, je tudi jasno - zakaj!

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Bojana Petana Francija Zavrla Suzano Rankov

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Blamaža novinarjev (Dnevnika), ker ta časopis vodi tajkun - Bojan Petan