objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Četrtek, 26. junij 2014 ob 06:43

Raiffeisen. 30 milijonov izgube, direktor in odvetniki pa žurajo na Ibizi
Fotografije. Potratna zabava prvega človeka Raiffeisen Leasinga Žige Siliča in njegovih prijateljev sredi najete vile z bazenom na otoku Ibiza - začinjena tudi s prihodom policije
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Na spletu so se pojavile fotografije, posnete na zabavi na Ibizi, kjer kot glavni akterji nastopajo direktor slovenske podružnice Raiffeisen Leasinga Žiga Silič in "srednje znan" ljubljanski odvetnik Andrej Fatur, sicer tudi poslovni partner Raiffeisen Leasinga.
Po naših - doslej zbranih - informacijah gre za žur ob rojstnem dnevu odvetnika Faturja, pred dvema tednoma, v neki najeti zasebni vili na "dekadentnem" otoku Ibiza, druščina pa naj bi tja odpotovala za pet dni. Nekaj fotografij je bilo moč videti tudi na družabnih omrežjih.
Zabava sicer ne bi bila nič posebnega, če ne bi šlo za prvega človeka družbe Raiffeisen Leasing, ki se je pod njegovim direktovanjem znašla v enormnih finančnih izgubah, in njegove zasebne prijatelje, ki so hkrati tudi veliki poslovni partnerji Raiffeisen Leasinga. Odvetniku Andreju Faturju, denimo, v Raiffeisen Leasingu menda ljubkovalno pravijo "Faktur".

DVE LETI NA ČELU LEASINGA, PA ŽE 30 MILIJONOV MINUSA

Žiga Silič je na čelo Raiffeisen Leasinga, kot "navaden komercialist" ter na veliko presenečenje vseh zaposlenih, prišel leta 2012. Če je družba (gre za hčerinsko podjetje avstrijske finančne družbe Raiffeisen-leasing International Gesellschaft M.B.H.) po javno dostopnih podakih še leto dni pred Siličevim prihodom poslovala dokaj solidno, je leta 2012 že zabeležila okoli 16 milijonov evrov izgube, lani pa kar 30,5 milijona evrov izgube. Negativni kapital Raiffeisen Leasinga trenutno znaša okoli 43 milijonov evrov, še več - Finance so pred dnevi že poročale, da je poslovnež Jurij Schollmayer prek svojega podjetja Red Ing d.o.o. podal predlog za stečaj Raiffeisen Leasinga. No, po drugi strani je Raiffeisen Leasing podal predlog za stečaj Schollmayerjevega Red Inga. Z Raiffeisen Leasingom pa naj bi se aktivno ukvarjal tudi Durs.
Je pa Žiga Silič v času svojih poslovnih rezultatov začel intimno prijateljevati z nekdanji filmsko starleto in podjetnico Majo Kljun.
Po navedbah naših virov naj bi Siličev potratni "življenjski slog", kot pravijo, med uslužbenci Raiffeisen Leasinga vzbujal vedno več zanimanja in menda tudi zgražanja, predvsem zaradi negotove usode podjetja ter čez noč izgubljenega ugleda.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Žiga Silič Andrej Fatur Jurij Schollmayer filmsko starleto in podjetnico Majo Kljun

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Raiffeisen. 30 milijonov izgube, direktor in odvetniki pa žurajo na Ibizi