objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Torek, 1. julij 2014 ob 06:50

Kako si župan Fištravec predstavlja vodenje Pohorja - donacije za plače!?
Mariborski župan denar za zaostale plače delavcev Športnega centra Pohorje dobesedno fehta od uspešnih lokalnih podjetnikov
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Sinoči naj bi mariborska občina in Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) vendarle dosegli dogovor o najemu Športnega centra Pohorje, pogodbo pa naj bi podpisali danes ali jutri. Za športni center naj bi po novem "skrbela" Nipa d.o.o., novo hčerinsko podjetje Nigrada, ki je v lasti Mestne občine Maribor.
Po doslej znanih informacijah naj bi Nipa od DUTB najela celotno infrastrukturo športnega centra, razen vzpenjače, toda podrobnosti bodo znane šele ob podpisu pogodbe.
Delavci Športnega centra Pohorje, ki so sicer te dni nameravali sprožiti stečaj podjetja, pa še vedno čakajo na plače za maj in april.
Toda pozor. Kako si mariborski župan Andrej Fištravec in direktor mestne uprave Marko Žula predstavljata pridobitev denarja za plače ter posledično "poslovno vodenje" športnega centra, dokazuje tudi posebno domiselno pismo župana Fištravca, pred nekaj dnevi poslano na naslove posameznih uspešnih mariborskih podjetnikov.
V pismu, ki ga v nadaljevanju objavljamo v celoti, župan "socialistično" predlaga, naj podjetniki denar za "plače" delavcev športnega centra lepo prispevajo kar z - donacijami.
Denar pa naj nakažejo na transakcijski račun ene od odvetniških pisarn ...
Odziv nekaterih podjetnikov je bil razumljiv, župana so eni celo poslali nekam ... vsaj sodeč po pisnih odzivih, ki smo jih uspeli pridobiti.

SREČKO VILAR PA Z VILO IN PORSCHEJEM ...

Spomnimo. Podjetje Športni center Pohorje je - pod vodstvom Draga Rataja in kasneje Srečka Vilarja - na račun bančnih kreditov ter grabeža denarja v zasebne žepe ustvarilo okoli 60 milijonov evrov izgube.
Srečko Vilar, denimo, ki so ga ti "ljubljanski bankirji" (DUTB) prejšnji teden končno le zamenjali kot direktorja Športnega centra Pohorje, si je ne tako daleč nazaj pod Pohorjem kupil vilo (mimogrede, prodal mu jo je Vinko Merc, oče nekdanje miss Slovenije Maše Merc), po Mariboru pa se prevaža (tudi) s porschejem ...
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Andrej Fištravec Marko Žula Draga Rataja Srečka Vilarja Vinko Merc Maše Merc

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Kako si župan Fištravec predstavlja vodenje Pohorja - donacije za plače!?