objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Nedelja, 13. julij 2014 ob 07:39

Afera Oman. Balažica cenzurirajo, on pa napoveduje nova razkritja
Časopis Delo sramotno natolcuje, Slovenska tiskovna agencija, ki je prejela pismo Milana Balažica, pa ga ni objavila
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Po dveh člankih novinarke Saše Vidmajer, oba objavljena v sobotnem Delu, o "aferi Oman", se je oglasil tudi že odpoklicani slovenski veleposlanik v Avstraliji Milan Balažic.
Tokrat s posebnim pismom, ki ga je posredoval odgovorni urednici Slovenske tiskovne agencije Barbari Štrukelj pa tudi nekaterim drugim medijem.

ČASNIK DELO SRAMOTNO NATOLCUJE

Toda STA, ki je v državni lasti, pa žal tudi mediji, so se očitno postavili na stran predsednice vlade Alenke Bratušek in ministrstva za zunanje zadeve ter Milana Balažica povsem cenzurirali. Zato njegov pismo, pravzaprav Balažicev odziv na pisanje Dela, v nadaljevanju objavljamo v celoti.
"Navajen na avstralske standarde profesionalnega novinarstva sem zgrožen nad politično motiviranim komentarjem Dela glede mojega odpoklica z mesta veleposlanika v Canberri. Gre za sramotno natolcevanje, ki krši civilnopravne pravice do časti in dobrega imena in je v neskladu z novinarsko etiko ter objektivnim navajanjem dejstev. Častnik Delo že drugič v zadnjih treh mesecih nad menoj izvaja medijski linč, pri čemer ne povzema ničesar, kar je bilo rečeno in z dokumenti dokazano na moji novinarski konferenci 8. julija. Delo brani vladajočo politiko, ki mi je naročila, da opravim nalogo, zaradi česar je sledil moj odpoklic. Pri tem se poslužuje neresnic, protipravnih paralel in kvazi-anoniminih sogovornikov. S tem izkazuje za današnji čas neverjetno servilnost do politike. Komentar Dela bo za vselej spominjal na čas, ko je resnica imela nizko ceno.
Saša Vidmajer v ničemer ne spodbija notoričnega dejstva, da sem deloval v skladu z navodili kabineta predsednice vlade.
Ostalim medijem se zahvaljujem za korektno in resnicoljubno poročanje, kar bo dobrodošlo ob novih razkritjih, ki bodo sledila."
Bivši politik in diplomat tako že napoveduje "nova razkritja" v aferi Oman, avtor teh vrstic, pa je, spomnimo, že včeraj zjutraj na twitterju - še preden se je oglasil Milan Balažic, opozoril na članke Saše Vidmajer, ki na Delu sicer velja za "zunanjepolitično ekspertko", da je pri njenem pisanju šlo za "tipičen pristop in še eno blamažo slovenskega novinarstva."
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Saše Vidmajer Milan Balažič Barbari Štrukelj Alenke Bratušek mojega odpoklica

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Afera Oman. Balažica cenzurirajo, on pa napoveduje nova razkritja