objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 17. julij 2014 ob 14:12

Ožje vodstvo SMC. Razen Cerarja so vsi s FDV. Jamnikar pa gre na vlado
Kako naj Miro Cerar za svojo vladno koalicijo pridobi Novo Slovenijo? Morda še najlažje tako, da stolček zunanjega ministra ponudi Lojzetu Peterletu. Ampak zunanja ministrica si želi postati tudi Tanja Fajon
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Včeraj pozno popoldne se je prvič sestal svet Stranke Mira Cerarja. Na seji so med drugim izvolili podpredsednika in podpredsednico stranke ter generalnega sekretarja, statutarno komisijo in zapolnili izvršilni odbor. Podpredsednik je postal Milan Brglez, podpredsednica Simona Kustec Lipicer, generalni sekretar pa Erik Kopač.
Čeprav gre za daleč največjo stranko prihodnje vlade, se v medijih še ni pojavila nobena "psihoanaliza" ožjega vodstva SMC. Je pa zanimivo, da vsi trije včeraj izvoljeni vodilni politiki SMC prihajajo z ljubljanske Fakultete za družbene vede. Miro Cerar, kot je znano, je zaposlen na ljubljanski pravni fakulteti.
Po naših informacijah naj bi glavni "govornik" Cerarjeve stranke poslej postal Milan Brglez, ki ga sicer omenjajo kot "prvega" kandidata za prevzem funkcije zunanjega ministra.
Mimogrede, nekateri sicer ocenjujejo, da bi Miro Cerar v svojo vladno koalicijo, ki jo namerava razširiti tudi na desnico, stranko Nova Slovenija še najlažje privabil tako, da bi mesto zunanjega ministra ponudil evropskemu poslancu Lojzetu Peterletu.
Taista funkcija pa menda močno mika tudi edino evropsko poslansko Socialnih demokratov Tanjo Fajon.
Peter Jamnikar, eden od ključnih tvorcev volilnega uspeha Stranke Mira Cerarja, se po naših informacijah "zelo verjetno" seli v bodoči vladni kabinet Mira Cerarja, do imenovanja nove vlade oziroma kabineta pa (p)ostaja Cerarjev politični svetovalec za sestavo vladne koalicije.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
milan brglez Simona Kustec Lipicer Erik Kopač Lojzetu Peterletu Tanjo Fajon Peter Jamnikar

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Ožje vodstvo SMC. Razen Cerarja so vsi s FDV. Jamnikar pa gre na vlado