objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sobota, 19. julij 2014 ob 07:31

Magisterij Bratuškove, slaba vest drugega človeka Stranke Mira Cerarja?
Milan Brglez je pred enim letom na fakulteti za družbene vede ubranil sporno magistrsko delo predsednice vlade ter rešil njeno politično kariero, danes pa sesuva njeno strokovnost v politiki
2014 Pozareport

Odpri galerijo

"... S strokovnostjo se ni ukvarjala, politične izkušnje pa za to mesto niso pomembne." Točno te besede je pred tremi dnevi izrekel Milan Brglez, podpredsednik Stranke Mira Cerarja in docent za mednarodne odnose na ljubljanski fakulteti za družbene vede (na časopisu Delu sicer zmotno poročajo, da je Brglez zgolj asistent), ko je pokomentiral ambicije Alenke Bratušek, da kot predsednica vlade v odstopu sama sebe kandidira za funkcijo slovenskega komisarja v Bruslju.
Čeprav je bila citirana izjava Milana Brgleza (za Radio Slovenija) izrečena šele po treh dneh medijskih pritiskov, so njegove "trde" besede na račun Alenke Bratušek vendarle presenetile, nenazadnje, drugi politiki na levici se do takrat - glede sporne kandidature Alenke Bratušek za evropsko komisarko - še niso upali javno izjasniti.
Milan Brglez je bil namreč tudi predsednik posebne komisije FDV, ki je julija lani "rešila" famozni magisterij Bratuškove pred zelo resnimi očitki plagiatorstva, predsednici vlade pa tako podaljšala politično kariero. Če je "Brglezova komisija" takrat zavzela uradno stališče, da magisterij Alenke Bratušek ni plagiat, pa je (bilo) vendarle povsem očitno, da je njeno magistrsko delo po strokovni plati na ravni srednje dobre gimnazijske seminarske naloge.
Ko je torej Brglez pred tremi dnevi kakor sesul "strokovnost" Alenke Bratušek, so nekateri logično pripomnili, da je Bratuškova - s svojim magisterijem vred - očitno "slaba vest" novopečenega podpredsednika Cerarjeve stranke, Milan Brglez pa si zdaj poskuša politično "olajšati dušo" in se odrešiti ...
Za politične insajderje sicer ni dvoma, da je lani julija, ob oceni plagiatorstva, in pri tej izjavi, šlo za (izključno) politično motive. Milan Brglez sicer sodi v tako imenovano "levo strujo" Stranke Mira Cerarja.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
milan brglez Alenke Bratušek Cerarjeve

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Potrata

Četrtek, 12. oktober 2017 ob 12:36


https://www.youtube.com/watch?v=ucRlzuSUMAs

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Magisterij Bratuškove, slaba vest drugega človeka Stranke Mira Cerarja?