objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sobota, 26. julij 2014 ob 07:15

Cerarju predlagali Voljča, on pa naj postane predsednik državnega zbora
Zmagovalcu volitev menda po ovinkih predlagano, naj za šefa vlade postavi nekdanjega prvega človeka Nove ljubljanske banke, sam pa naj se umakne na komotno funkcijo predsednika državnega zbora
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Takoj po volitvah in še preden je Miro Cerar začel koalicijska pogajanja, mu je bilo menda po ovinkih predlagano, naj (njegova) Stranka Mira Cerarja za predsednika vlade predlagal bankirja Marka Voljča, nekdanjega predsednika uprave Nove ljubljanske banke in svetovalca uprave belgijske KBC. Miro Cerar naj prevzel bolj "komotno" funkcijo predsednika državnega zbora, Voljč pa naj bi pripeljal še dobrega finančnega ministra, menda Mojmirja Mraka, ki naj bi bil pripravljen postati minister za finance, če bi vlado vodil Marko Voljč.
Kdo točno so avtorji te ideje, ni znano (najverjetneje pa gre za "iste kroge", ki so hoteli Voljča za predsednika vlade postaviti že januarja 2012, ko ga je, spomnimo, kot "možnega mandatarja" nenadoma "navrgel" tedanji predsednik države Danilo Türk.
Predlog za Voljča tudi tokrat "ni šel skozi," takoj so ga zavrnili že znotraj SMC, in je ostal zgolj na ravni govoric.
Marku Voljču je mandat izvršnega direktorja KBC za vzhodno in srednjo Evropo potekel maja letos, do konca leta ostaja svetovalec uprave, potem se vrača v Slovenijo.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
miro cerar Marka Voljča Mojmirja Mraka Danilo Türk

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Cerarju predlagali Voljča, on pa naj postane predsednik državnega zbora