objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 30. julij 2014 ob 06:40

Sodnica Vesna Žalik čaka dopust Šorlija in Zobčeve, da bi odločila o Janši
... tako vsaj namigujejo naši viri blizu vrhovnega sodišča. Predlog za odvzem poslanskega mandata prvaku SDS Janezu Janši pa naj bi prišel iz Zavezništva Alenke Bratušek
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Vesna Žalik, vrhovna sodnica in poročevalka v zadevi Janeza Janše na vrhovnem sodišču, naj bi čakala na dopust vrhovnega sodnika Marka Šorlija in vrhovne sodnice Barbare Zobec, potem pa bi se začelo odločanje o vloženi Janševi zahtevi za varstvo zakonitosti in morebitni prekinitvi služenja zaporne kazni Janeza Janše na Dobu, namigujejo naši viri blizu vrhovnega sodišča.
Marko Šorli, vodja kazenskega oddelka na vrhovnem sodišču, in Barbara Zobec, njegova namestnica, sicer pa soproga ustavnega sodnika Jana Zobca, po teh informacijah na dopust odhajata prvega avgusta, torej čez dva dni, del medijev pa jima očita, da sta "naklonjena" Janši.
Šorli naj bi bil v zadevi Janša-Patria - kot vodja kazenskega oddelka - predviden tudi za predsednika sodnega senata.
No, na dopustu pa je že predsednik vrhovnega sodišča Branko Masleša.

PREDLOG ZA ODVZEM MANDATA JANŠI NAJ BI PRIŠEL IZ ZAAB

V petek, na prvi seji nove sestave državnega zbora, bodo Janši, kot je znano, avtomatično potrdili poslanski mandat, potem pa naj bi o njegovem mandatu - oziroma odvzemu mandata - ponovno razpravljali, menda na predlog enega od poslancev ali poslanske skupine. Po dosedanjih informacijah naj bi predlog za odvzem mandata Janezu Janši podala poslanska skupina Zavezništva Alenke Bratušek. In sodeč po zadnjih odzivih Janeza Janše na Twitterju prvaka SDS na seji državnega zbora ne bo, saj za "pot v Ljubljano" očitno ne bo "posebej zaprosil" vodstva Doba. Če pa bi do tega vendarle prišlo, bi Janšo pred državni zbor pripeljali v spremstvu pravosodnih policistov.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Vesna Žalik j aneza Janše Marka Šorlija Barbare Zobec Janševi Jana Zobca branko masleša

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Sodnica Vesna Žalik čaka dopust Šorlija in Zobčeve, da bi odločila o Janši