objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sobota, 2. avgust 2014 ob 07:20

Vest temelji na preverjenem, zanesljivem in verodostojnem diplomatskem viru
Objavljamo popravek in prikaz nasprotnih dejstev Slovenske tiskovne agencije na članek: Spletka! Očitno lažen članek za Alenko Bratušek, da bi ja postala komisarka, objavljenem 31. julija 2014
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Uredništvo Slovenske tiskovne agencije zavrača trditve, da je vsebina vesti z naslovom "Viri: Juncker bi želel kot komisarsko kandidatko Bratuškovo," ki je bila v servisu STA objavljena 30. junija 2014, lažna in manipulativna. Vest temelji na preverjenem, zanesljivem in verodostojnem tujem diplomatskem viru, ki ga je pridobila dolgoletna dopisnica STA v Bruslju.
STA ima skozi dolgoletno dopisniško prakso številne vire v Bruslju, sklicevanje na tovrstne vire - tudi neimenovane - pa sodi med običajne prakse poročanja tiskovnih agecnij. Ob tem je STA spoštovala vse profesionalne standarde in določila novinarskega kodeksa, po katerih se lahko novinar z virom informacij, ki ga sicer lahko identificira, dogovori za zagotavljanje anonimnosti. Vsebino informacij tega vira je STA povzela dosledno in korektno, članek pa je bil podpisan z agencijskimi kraticamo. Prav tako ni bil posredovan noben demanti.
Poročanje Slovenske tiskovne agencije označiti kot plod zlorabe agencije s strani Alenke Bratušek in mu pripisati, da je lažno in izmišljeno, pa je popolnoma neresnično in zavajujoče.
Odgovorna urednica STA
Barbara Štrukelj
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Alenke Bratušek lažno in izmišljeno Odgovorna urednica STA
Barbara Štrukelj

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Vest temelji na preverjenem, zanesljivem in verodostojnem diplomatskem viru