objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Nedelja, 3. avgust 2014 ob 07:07

Židanovi kadri. Matevž Frangež bi rad postal generalni sekretar SD
Uroš Jauševec menda zdaj res počasi odhaja, na prihodnjem kongresu Socialnih demokratov pa naj bi novi tajnik postal poraženec dvojnih volitev in velik krivec za porazno stanje znotraj mariborske SD
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Na prihodnjem kongresu Socialnih demokratov sedanji generalni sekretar Uroš Jauševec ne bo več kandidiral za sekretarja, tako se vsaj govori. Za njegovega naslednika pa se ponuja bivši poslanec Matevž Frangež, ki je po naših virov že "izrazil interse" za prevzem sekretarske funkcije.
Kongres SD bo predvidoma letos decembra ali januarja prihodnje leto.

KANDIDATURA - POGUMNO DEJANJE

Če se bo Frangež res potegoval za generalnega sekretarja SD, je to precej "pogumno dejanje". Matevž Frangež je namreč v zadnjem letu in pol dvakrat izgubil volitve (marca lani ga je na mariborskih županskih volitvah premočno premagal sedanji vstajniški župan Maribora Andrej Fištravec, na julijskih parlamentarnih volitvah mu ni uspelo prebiti v državni zbor, Matevž Frangež pa velja tudi za enega od največjih krivcev za porazno stanje znotraj lokalnega odbora mariborske SD), res pa je, da se je - po odstopu Igorja Lukšiča - uspel preriniti med glavne svetovalce predsedujočega stranki SD Dejana Židana, čeprav so Socialni demokrati na volitvah doživeli izjemno hud volilni poraz. Frangež naj bi si med drugim izmislil tudi predvolilni slogan Socialnih demokratov Dejan(ja).
Matevž Frangež se je lani jeseni preselil iz Maribora v Jarenino, kjer sta z ženo Marino Popovič kupila hišo, sodeč po njegovih zapisih na facebooku pa se zdaj, potem ko ni postal poslanec, prizadeva za prehod Socialnih demokratov v - opzicijo.
Na facebooku sicer tudi razlaga, da ga zanima delo v gospodarstvu.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Uroš Jauševec Matevž Frangež Andrej Fištravec Igorja Lukšiča Dejana Židana med drugim izmislil preselil iz Maribora v Jarenino Marino Popovič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Židanovi kadri. Matevž Frangež bi rad postal generalni sekretar SD