objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Sreda, 13. avgust 2014 ob 13:30

Troha skoraj umira na ulici, Kresalova, šefica mediacije, pa uživa na plaži
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Vlada Alenke Bratušek je pogodbo za mediacijo z gladovno stavkajočim nekdanjim majorjem Slovenske vojske Ladislavom Troho, pred leti imenovanim tudi "pojoči major", sklenila z Evropskim centrom za reševanje sporov, katerega ustanoviteljica in lastnica je propadla političarka LDS Katarina Kresal, vodilni uslužbenec nekdanji minister za pravosodje Aleš Zalar, pred časom pa se je v centru zaposlil še bivši generalni sekretar LDS Uroš Petohleb. ECRS je torej prava mala trdnjava danes povsem nepomembne stranke LDS, zakaj se je vlada za mediacijsko pogodbo odločila prav za "firmo" Katarine Kresal, pa ni znano. Lahko zgolj ugibamo ...
Prav tako se (še) točno ne ve, koliko bo ta mediacija stala davkoplačevalce, saj Zalar trdi, da je pogodba "poslovna skrivnost". Vlada je višino nagrade za izvedbo mediacijskega postopka sicer omejila na 6.500 evrov (denar bo vlada zagotovila iz tekoče proračunske rezerve v finančnem načrtu državnega pravobranilstva), sicer pa naj bi mediacija trajala vsaj eno leto. Tako so namignili stavkajočemu Trohi. Se pa vsaj ve, da bosta mediatorja dva, odvetnik Andrej Razdrih, ki sta ga predlagala Kresalova in Zalar, ter Anka Strojan, vodja psihoterapevtskega centra, ki jo je predlagala vlada.
Toliko o samem pristopu. Ki pa - žal - spet odstira pravo podobo Slovenije.
Medtem ko Ladislav Troha skoraj umira sredi vladne četrti na Gregorčičevi ulici, se Katarina Kresal, lastnica firme za mediacijo, ki je dobila pogodbo in posel, uživaško sonči na plaži. Oba, vsak po svoje, tudi na račun davkoplačevalcev!
Tako se vsaj hvali na facebooku, kjer razkazuje svoje fotografije ...
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Alenke Bratušek Ladislavom Troho Katarina Kresal Aleš Zalar Uroš Petohleb Andrej Razdrih Anka Strojan

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Troha skoraj umira na ulici, Kresalova, šefica mediacije, pa uživa na plaži