objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 28. avgust 2014 ob 14:06

Ovira za Vebra. Kot minister za obrambo pod vprašajem, ker ne zna angleško
Janko Veber zaželen in nezaželen hkrati. Mandatar Miro Cerar ga za obrambnega ministra menda noče, Milan Brglez pa si ga v funkciji podpredsednika državnega zbora želi - ob sebi
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Po zadnjih informacijah, ki so danes zakrožile med koalicijskimi pogajalci, se je kandidatura Janka Vebra za obrambnega ministra znašla pred še eno oviro. Mandatar Miro Cerar ga menda "ne vidi" na funkciji ministra za obrambo, ker Veber ne zna (dovolj) angleško, angleščina in francoščina pa sta znotraj pakta Nato uradna jezika. No, Janko Veber sicer obvlada nemščino.
O tem, da naj bi bil Veber "pod vprašajem", na današnjem jutranjem kolegiju predsedujočega Socialnih demokratov Dejana Židana sicer niso govorili, prav tako ne o njegovi "slabi" angleščini, je pa Rado Bohinc postavil vprašanje, ali morajo Socialnih demokrati res prevzeti ministrstvo za obrambo in kdo se je tako odločil. Židan naj bi ob tem mencal, Veber pa zapustil sestanek. Po nekaterih informacijah naj bi se Dejan Židan sicer že konec minulega tedna na pogajanjih s Stranko Mira Cerarja "odrekel" ministrstvu za šolstvo in se strinjal z obrambnim resorjem.
Po drugi strani pa je slišati govorice, da naj bi si predsednik državnega zbora Milan Brglez, "drugi človek" SMC, ob sebi na vsak način želel že izvoljenega podpredsednika državnega zbora - Janka Vebra.

LOKALNI ODBORI SD SE ODLOČAJO DANES

Stranka Socialnih demokratov se danes tekom dneva, po številnih lokalnih odborih "širom" Slovenije, sicer "odloča" o vstopu SD v prihodnjo Cerarjevo vlado, končno odločitev pa bo šele 3. septembra sprejela konferenca stranke. Ta situacije je tudi precej komična, saj se vodstvo stranke z Dejanom Židanom na čelu že vsaj dva tedna obnaša kot stranka vladne koalicije.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Janka Vebra miro cerar Dejana Židana Rado Bohinc milan brglez

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Ovira za Vebra. Kot minister za obrambo pod vprašajem, ker ne zna angleško