objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 17. september 2014 ob 10:24

Primer AB. Protikorupcijska komisija širi preiskavo na dopisno sejo vlade
Dejan Židan in Matjaž Han zanikata govorice, da naj bi prav onadva poklicala Sama Omerzela, naj prekine dopust in pride glasovat na vlado, ker naj ne bi zaupala kolegu Jerneju Pikalu
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Kljub temu, da je Komisija za preprečevanje korupcije v primeru spornega predloga Alenke Bratušek za slovensko komisarko v Bruslju odhajajoči predsednici vlade že pred dnevi posredovala osnutek poročila, še vedno "nekaj" preiskujejo. Po naših informacijah protikorupcijsko komisijo zdaj zanima tudi dopisna seja vlade (5. septembra), kjer je, spomnimo, vladna manjšina s petimi ministrskimi glasovi (ob dveh vzdržanih, šest jih je bilo proti, glas predsednice vlade pa je štel dvojno) s podaljšanim dopisnim glasovanjem po SMS-sporočilih potrdila sestavo nove evropske komisije, kot jo je predlagal Jean-Claude Juncker.
Med preiskavo KPK pa na dan prihajajo različne zanimive podrobnosti. Tako naj bi med zaslišanjem Alenke Bratušek vodstvo komisije zanimal tudi nenadni prihod ministra za infrastrukturo in prostor Sama Omerzela na sejo vlade 31. julija. Omerzel je celo prekinil dopust in prišel v Ljubljano, da bi glasoval na seji vlade z eno samo točko dnevnega reda - imenovanje kandidatov za slovenskega komisarja v Bruslju.
Samo Omerzel, minister Državljanske liste, je takrat, kot že vemo, glasoval "za", čeprav je njegov strankarski šef in ministrski kolega Gregor Virant pred glasovanjem protestno zapustil sejo vlade, ker je Alenka Bratušek sama sebe uvrstila na spisek kandidatov.

KDO JE TAKRAT PREPRIČAL MINISTRA OMERZELA?

Po nekaterih informacijah pa Omerzela med dopustom ni poklicala Bratuškova, ampak naj bi to storila prvak Socialnih demokratov Dejan Židan in vodja poslanske skupine SD Matjaž Han. Menda zato, ker nista zaupala svojemu ministru za šolstvo Jerneju Pikalu, da bo res glasoval za spisek predlaganih kandidatov, to je za Alenko Bratušek, Tanjo Fajon in Karla Erjavca.
No, Židan in Han sta nam te govorice včeraj zanikala.
Alenka Bratušek pa medtem še vedno ni dvignila priporočene poštne pošiljke z osnutkom poročila Komisije za preprečevanje korupcije, čeprav naj bi po naših nepreverjenih informacijah za dvig omenjene pošte in dokumentacije že pooblastila svojega odvetnika. Katerega odvetnika - pa še ni znano.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Alenke Bratušek dopisna seja vlade Jean-Claude Juncker Sama Omerzela Gregor Virant Dejan Židan Matjaž Han Jerneju Pikalu Tanjo Fajon Karla Erjavca

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Potrata

Četrtek, 12. oktober 2017 ob 12:36


https://www.youtube.com/watch?v=ucRlzuSUMAs

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Primer AB. Protikorupcijska komisija širi preiskavo na dopisno sejo vlade