objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Petek, 26. september 2014 ob 13:00

Naveza. Biznis Združene levice, Cerarjevih kadrov in Državljanske liste
Pri kandidaturah politikov Združene levice iz Škofje Loke naj bi šlo za poslovni projekt zasebnega podjetja E-Soft, d.o.o., katerega lobist naj bi bil novi minister za javno upravo Boris Koprivnikar
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Prihajajoče lokalne volitve razkrivajo tudi zanimive naveze med ministri vlade Mira Cerarja, opozicijsko Združeno levico ter na julijskih parlamentarnih volitvah totalno poraženo Državljansko listo. Skupni imenovalec vseh treh pa so zasebna podjetja, kjer "liberalci" lepo z roko v roki s "skrajnimi levičarji" fino služijo na račun državnih poslov ter davkoplačevalskega denarja.
Tak primer je občina Škofja Loka in podjetje E-Soft komunikacijski inženiring, d.o.o., iz - Škofje Loke. Martin Trampuš, eden od kandidatov Združene levice za občinskega svetnika, je namreč solastnik E-Softa, d.o.o., druga dva solastnika pa sta javnosti manj znani Iztok Polak ter nekdanji direktor Državljanske liste, bivši tesni sodelavec Gregorja Viranta in znani poslovnež Janko Jenko. Omenjeno podjetje letno beleži med 200 in 350 tisoč evrov prihodkov, posluje pa predvsem z državnimi institucijami. Kot je razvidno iz javno dostopnih podatkov Supervizorja, je bil njihov največji "enkratni posel" izdelava spletne strani za občino Škofja Loka, za kar so zaračunali nekaj več kot 105 tisoč evrov. Po mnenju poznavalcev gre za precejšen znesek za postavljanje ene občinske spletne strani.
Po navedbah naših virov naj bi jim ta posel z občino Škofja Loka zlobiral sedanji minister za javno upravo Boris Koprivnikar.
Zgodba pa gre še naprej. Kandidat Združene levice za škofjeloškega župana je Davor Tavčar, informatik, ki je doslej prav tako poslovno sodeloval s podjetjem E-Soft, d.o.o. Po navedbah lokalnih virov mu predvolilno kampanjo delajo bivši zaposleni in sodelavci E-Softa (gre bodisi za redno zaposlene ali tiste, ki delajo prek študentskega servisa), in tudi zato je videti, da je njegova kandidatura pravzaprav poslovni projekt podjetja E-Soft, d.o.o.
Podobno globoko v poslovno zgodbi E-Softa je tudi minister Boris Koprivnikar. Bil je aktivni promotor (kot predsednik Skupnosti socialnih zavodov Slovenije) tako imenovanih neprofitnih storitev Mreža Matija, namenjenih starejšim državljanom, toda storitve je tržilo podjetje Caredesign, d.o.o., katerega lastnik je - E-Soft, d.o.o.
Spomnimo, že pred dnevi smo poročali, da naj bi minister Boris Koprivnikar na svojem novem ministrstvu za javno upravo zaposlil celo vrsto dosedanjih sodelavcev bivšega ministra za notranje zadeve Gregorja Viranta.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Mira Cerarja Martin Trampuš Iztok Polak Gregorja Viranta Janko Jenko boris koprivnikar Davor Tavčar že pred dnevi smo poročali

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Naveza. Biznis Združene levice, Cerarjevih kadrov in Državljanske liste