objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Sreda, 1. oktober 2014 ob 12:02

Napad na šefa KPK Štefanca. Ne mara Klemenčiča, vodi ga Kos, izdaja Požarju
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Le nekaj dni pred svečano deseto obletnico Komisije za preprečevanje korupcije so nekateri mediji prejeli anonimno pismo uslužbenca KPK, poslano predsedniku republike Borutu Pahorju. Sodeč po večinoma "notranjih informacijah" anonimni pisec res prihaja iz komisije, ali vsaj njenega miljeja, toda pismo je predvsem napad na predsednika protikorupcijske komisije Borisa Štefanca.
Očitajo mu celo vrsto stvari ter značajskih lastnosti, med drugim naj bi se tudi videlo, da ne mara prejšnjega predsednika komisije Draga Klemenčiča, da je preveč pod vplivom Draga Kosa, precej zanimiv pa je tudi tisti del pisma, kjer piše o tako imenovanem "odtekanju informacij", ki naj bi uhajale predvsem na Pop TV in spletni portal Požareport.si. Po navedbah avtorja anonimnega pisma naj bi sveže informacije iz komisije na Pop TV prinašala Sergeja Oštir, tajnica senata KPK, sicer pa žena novinarja Pop TV Denisa Oštirja, avtorju teh vrstic pa naj bi informacije iz KPK dostavljal kar predsednik komisije Štefanec, tako naj bi se o tem celo sam pohvali na svojem kolegiju.
Najbolj "pozitivna oseba" v celotnem pismu je vsekakor Darko Stare, dosedanji vodja preiskav na Komisiji za preprečevanje korupcije, ki ga je vlada Mira Cerarja prejšnji teden imenovala za novega državnega sekretarja na ministrstvu za pravosodje, pod ministrom Goranom Klemenčičem.
Je pa pomenljivo, da se je anonimka zoper Borisa Štefanca pojavila ravno zdaj, ko mora njegova komisija sprejeti izjemno pomembno odločitev o domnevni korupciji pri samoimenovanju bivše predsednice vlade Alenke Bratušek za slovensko komisarko v Bruslju.
Za komentar anonimke, ki jo objavljamo v nadaljevanju, smo zaprosili tudi Komisijo za preprečevanje korupcije, vendar njihov odgovor še čakamo.
 

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Borutu Pahorju Borisa Štefanca Draga Klemenčiča Draga Kosa Požareport.si Sergeja Oštir Denisa Oštirja Darko Stare Mira Cerarja

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Napad na šefa KPK Štefanca. Ne mara Klemenčiča, vodi ga Kos, izdaja Požarju