objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 15. oktober 2014 ob 06:45

Kacin je lobiral, Violeta Bulc pa samo čakala še na padec Bratuškove
Kako blizu je bila Alenka Bratušek funkciji podpredsednice Evropske komisije in kako so jo že čakali energetski lobiji, kaže tudi njeno vabilo za Dubrovnik
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Minulo sredo, dva dni po znanem polomu Alenke Bratušek pred Evropskim parlamentom in ob uvodnih medijskih omembah imena morebitne nove kandidatke za slovensko komisarko Violete Bulc, se je v enem od slovenskih medijev pojavila novica, da naj bi za Bulčevo lobiral tudi nekdanji evropski poslanec na listi LDS Jelko Kacin. No, Kacin je to nemudoma zanikal, češ - Violete Bulc sploh ne pozna in se nikoli nista srečala.
Toda naši viri trdijo drugače ... Jelko Kacin je zanesljivo lobiral za Bulčevo, v Bruslju, znotraj ALDE, zveze liberalnih in demokratskih strank, predvsem pa pri predsedniku ALDE Guyu Verhofstadtu. "Te informacije držijo," zagotavljajo naši viri, "četudi vam bo Kacin to ponovno zanikal."
In zanimivo, včeraj se je pojavilo tudi pismo "Roka Novaka", ki se predstavlja kot svetovalec iz Evropskega parlamenta, in opisuje, kaj se je dogajalo tik pred razvpitim zaslišanjem Alenke Bratušek tako v Bruslju kot v Ljubljani. Gre pa, razumljivo, za anonimno pismo, ker "svetovalec evropskega parlamenta" pod imenom Rok Novak ne obstaja.
Po navedbah Roka Novaka in tudi drugih naših virov je bilo za Violeto Bulc že "vse vnaprej lepo dogovorjeno" na relaciji med Verhofstadtom, Kacinom ter predsednikom vlade Mirom Cerarjem in čakalo se je le še na (pričakovani) padec Bratuškove.

KACIN CILJA NA EVROPSKO SLUŽBO

Jelko Kacin pa naj bi za Bulčevo lobiral zaradi svoje nadaljnje kariere. Po naših informacijah, ki jih potrjujeju tudi pisanje Roka Novaka in drugi naši viri, Kacin cilja na visoko uradniško mestno znotraj nove Evropske komisije ali pa na funkcijo visokega predstavnika Evropske unije v Bosni in Hercegovini.
Pismo Roka Novaka objavljamo v nadaljevanju.

BILA JE ŽE NA POTI V DUBROVNIK ...

Vabilo na veliko mednarodno energetsko konferenco pod naslovom "Oil & Gas Arena 2014", ki bo od 9. do 11. novembra v Dubrovniku, pa dokazuje, kako blizu je bila Alenka Bratušek novi funkciji v Evropski komisiji, pa tudi to, da so bili na njeno funkcijo pripravljeni tudi energetski lobiji. Na vabilu je Bratuškova že navedena kot "podpredsednica Evropske komisije for Energy sector", čeprav naj bi komisija pod vodstvom Jeana-Clauda Junckerja začela delati šele 1. novembra.
No, zdaj Bratuškova ter njena tesna svetovalca, Roman Jakič in Jernej Pavlič, Dubrovnika v tej vlogi ne bodo videli, med udeleženci mednarodne konference iz Slovenije pa sta še Tomaž Berločnik in Marjan Eberlinc, predsednika uprav Petrola in Plinovodov.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Alenke Bratušek Violete Bulc Jelko Kacin Guyu Verhofstadtu Roka Novaka Mirom Cerarjem Jeana-Clauda Junckerja roman jakič Jernej Pavlič tomaž berločnik Marjan Eberlinc

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Kacin je lobiral, Violeta Bulc pa samo čakala še na padec Bratuškove