objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 28. oktober 2014 ob 14:23

Govorice na vrhu koalicije: Cerar naj bi spet zamenjal direktorja Sove?!
Neznani analitik Andrej Oček, ki je na čelu Sove zamenjal Staneta Štembergerja, naj ne bi izpolnjeval zakonskih pogojev za vodenje obveščevalne agencije
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Potem ko so se včeraj razširile govorice, da novoimenovani direktor Slovenske obveščevalno varnostne agencije (Sova) Andrej Oček naj ne bi izpolnjeval formalnih pogojev za direktorsko mesto (spomnimo, javnosti neznanega analitika Sove je Cerarjeva vlada minulo sredo postavila na čelo Sove, razrešila pa dosedanjega direktorja Staneta Štembergerja), so se pojavila informacije, da utegne Miro Cerar po hitrem postopku Očka - zamenjati. In to še preden bi "na dnevni red" prišla razprava o izpolnjevanju pogojev Andreja Očka za direktorja agencije.
To je bilo slišati tudi med včerajšnjim "proračunskim" vrhom vladne koalicije na Brdu pri Kranju, med neuradnimi pogovori na hodnikih.
Če bo vlada novopečenega direktorja Sove res takoj zamenjala, pa to še ne pomeni vrnitve Štembergerja. Premier Cerar bi namreč v tem primeru na čelo agencije skoraj zanesljivo postavil "nekoga tretjega", pravijo naši viri iz Stranke Mira Cerarja.
Nastala situacija, kar zadeva Sovo, je že tako ali tako skrajno nenavadna in problematična. Osrednja slovenska obveščevalna agencija je že nekaj tednov brez ustreznega parlamentarnega nadzora, za direktorja pa naj bi zdaj imela še človeka, ki za direktorsko mesto ne izpolnjuje zakonski pogojev ...
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Andrej Oček minulo sredo postavila na čelo Sove Staneta Štembergerja

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Govorice na vrhu koalicije: Cerar naj bi spet zamenjal direktorja Sove?!