objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sobota, 8. november 2014 ob 15:35

Kriminalisti NPU preiskujejo Igorja Lukšiča. Zaslišan bo že ta ponedeljek
Nekdanjega ministra ter formalno še vedno predsednika Socialnih demokratov sumijo zlorabe položaja pri dodelitvi javnega denarja Jankovićevemu projektu Stožice
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Igor Lukšič, nekdanji minister za šolstvo in šport v Pahorjevi vladi ter uradno še vedno predsednik Socialnih demokratov, nam je potrdil informacije, da sta ga v petek dopoldne na Fakulteti za družbene vede obiskala dva kriminalista Nacionalnega preiskovalnega urada (no, ena od njiju je bila javnosti že znana preiskovalka Jasna Fikfak) ter mu izročila vabilo na zaslišanje, ki bo že ta ponedeljek na sedežu NPU, ob 10. uri dopoldne.
Igor Lukšič pravi, da ga sumijo zlorabe položaja, gre pa za afero z evropskimi sredstvi in davkoplačevalskim denarjem (okoli devet milijonov evrov), ki jih je ministrstvo za šolstvo pred leti na podlagi razpisa nakazalo Jankovićevemu projektu Stožice. Lukšič nam je še povedal, da bo "na ponedeljkovo zaslišanje šel brez odvetnika, ker se niti slučajno ne čuti krivega za karkoli", preiskovalci NPU pa naj bi se po ponedeljkovem zaslišanju odločili, ali bodo nekdanjega ministra tudi kazensko ovadili na državno tožilstvo.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Igor Lukšič Pahorjevi Jasna Fikfak Jankovićevemu

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Kriminalisti NPU preiskujejo Igorja Lukšiča. Zaslišan bo že ta ponedeljek