objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 12. november 2014 ob 06:53

Vilfan zbral tretjino podpisov članov vodstva ZaAB, za obračun z Bratuškovo
Zahtevajo sklic sveta stranke ter odstop Alenke Bratušek, ki pa se ne da. Sekretar stranke Roman Jakič pa medtem kandidira za službo generalnega sekretarja Rdečega križa
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Petru Vilfanu, poslancu in podpredsedniku Zavezništva Alenke Bratušek, je uspelo zbrati okoli tretjino podpisov članov sveta stranke, ki zahtevajo sklic seje sveta ZaAB in posledično tudi odstop Alenke Bratušek z mesta predsednice stranke. Čeprav podpisov naj ne bi zbiral samo Peter Vilfan, je on "prvi podpisan".
So pa kar različne informacije, kaj se bo - zaradi teh podpisov - zgodilo prihodnji teden, ko je predvidena ponovna seja izvršnega odbora ZaAB. Po nekaterih informacijah bo Alenka Bratušek ponudila odstop, razmišljala pa naj bi tudi o vrnitvi poslanskega mandata, drugi viri pa trdijo, da Bratuškova definitivno še ne bo odstopila, sklic kongresa stranke pa poskušala zavleči vsaj še za nekaj mesecev. Nenazadnje, Vilfanu je uspelo zbrati zgolj "tretjino" podpisov.

ŠLI BI NA RDEČI KRIŽ, PO PLAČO

Roman Jakič, nekdanji minister za obrambo in generalni sekretar ZaAB, pa se medtem poteguje za novo napol državno službo, prijavil se je namreč na razpis za novega generalnega sekretarja Rdečega križa. Poleg Jakiča se sicer za isto delovno mesto - med znanimi politiki - borita tudi nekdanja podpredsednica državnega zbora Renata Brunskole, članica Jankovićeve Pozitivne Slovenije, in Božidar Flajšman, generalni sekretar že skoraj propadle politične stranke Solidarnost.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Petru Vilfanu Zavezništva Alenke Bratušek Alenke Bratušek roman jakič Renata Brunskole Jankovićeve Božidar Flajšman

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Vilfan zbral tretjino podpisov članov vodstva ZaAB, za obračun z Bratuškovo