objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Sobota, 29. november 2014 ob 07:01

Posli za bivše kriminaliste. Kos podpisal z NLB, Klavora služil na Hypo
Uradno: Dragu Kosu v državni Novi ljubljanski banki 218 evrov na uro. Neuradno: Mitji Klavori v avstrijski Hypo banki okoli 250 tisoč evrov v nekaj mesecih
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Drago Kos, bivši kriminalist ter nekdanji predsednik Komisije za preprečevanje korupcije, je - prek svojega podjetja R.U.R. d.o.o. - podpisal pogodbo z Novo ljubljansko banko. V banki pravijo, da gre za "svetovalno pogodbo za obdobje treh let", podpisali pa so jo 22. septembra. Kot je razvidno na spletni strani banke, bodo Kosa plačevali 218 evrov na uro, po naših neuradnih informacijah pa naj bi Kos za NLB opravljal forenzične preiskave. Za katere sporne bančne posle naj bi šlo, nismo izvedeli, čeprav je slišati, da naj bi Draga Kosa angažirali predvsem "za naprej", ne pa za pregledovanje primerov za nazaj.

KREPI SE NAVEZA MEDJA-PRAPROTNIK

Ko smo že pri NLB, po navedbah naših virov naj bi se vedno bolj krepila naveza med predsednikom uprave Jankom Medjo in Rokom Praprotnikom, bivšim podpredsednikom protikorupcijske komisije, ki se je pred časom zaposlil na NLB, in je pristojen za skladnost poslovanja banke. Kar naj bi bilo povezano z govoricami, da namerava Cerarjeva koalicija Janka Medjo kmalu zamenjati, saj naj bi zamenjava Medje - vsaj po ocenah posameznih lobistov, ki svetujejo Miru Cerarju - nekoliko povečala ugled predsednika vlade in vlade kot celote v javnosti.

KLAVORA NIČESAR NAŠEL, TODA MASTNO ZASLUŽIL

Pri bančnih poslih pa je odlično (za)služil še en nekdanji vodilni kriminalist Mitja Klavora, potem tudi poslovnež, zdaj pa generalni sekretar Zveze borcev za vrednote narodnoosvobodilne borbe. Po naših zanesljivih informacijah je pred časom, nekaj mesecev leta 2012 in 2013, pogodbeno delal za avstrijsko Hypo banko v Sloveniji. Klavoro, ki je takrat še opravljal dejavnost detektiva (potem je ta status zaprl, kar je razvidno tudi iz javno dostopnih podatkov), so na Hypo banki angažirali, da bi našel skrito premoženje prejšnjih članov uprave Hypo banke (od Božidarja Špana pa do Antona Romiha), vendar so bankirji pogodbo kmalu prekinili, ker Klavora menda ni ugotovil praktično ničesar. Je pa zato ogromno zaslužil, po naših informacijah nekaj več kot 250 tisoč evrov.
Mitja Klavora sicer pravi, da to "ne drži", ampak hkrati priznava, da je "kot detektiv delal nekaj stvari za Hypo Alpe-Adria-Bank".

KOSA ANGAŽIRALI AVSTRIJCI, KLAVORO PA SLOVENCI

Spomnimo. Za Hypo banko je precej delal tudi Drago Kos. Toda Kosa so po naših informacijah angažirali direktno avstrijski lastniki Hypo banke, Mitjo Klavoro pa vodstvo Hypo banke v slovenski podružnici.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Drago Kos Jankom Medjo Rokom Praprotnikom Cerarjeva Mitja Klavora Božidarja Špana Antona Romiha

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Posli za bivše kriminaliste. Kos podpisal z NLB, Klavora služil na Hypo