objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 2. december 2014 ob 06:50

Pred sejo sveta ZaAB: Bratuškova gre na nož. Je Vilfana strah?
Alenka Bratušek se ne da. Svet stranke širi s svojimi podporniki, Petru Vilfanu pa naj bi podpise za njeno odstavitev prispevala že okoli polovica članov sveta
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Pred ponedeljkovo sejo sveta Zavezništva Alenke Bratušek se znotraj stranke odvija totalna drama. Peter Vilfan, poslanec in podpredsednik stranke, je po naših informacijah zbral že 14 podpisov članov sveta, ki zahtevajo odstop Alenke Bratušek z mesta predsednice stranke, ampak Bratuškova se ne da.
Eni pravijo, da "gre na nož" in da ne premore nobene samorefleksije.
Nekdanja predsednica vlade je odgovorila s kadrovskim manevrom. Iz sveta stranke je "spodila" vse tri regijske koordinatorje, svet pa razširila s svojimi pristaši in zdaj menda spet drži okoli polovico članov sveta ZaAB pod svojo kontrolo. Zato je izid spopada - med Bratuškovo in vsemi tistimi, ki jo hočejo zamenjati - na prihodnji seji sveta izjemno težko napovedati.
Vse bližje funkciji generalnega sekretarja stranke je zdaj tudi njen zaupnik Jernej Pavlič, Roman Jakič se bo počasi moral posloviti. Na stran Alenke Bratušek pa se je očitno postavil tudi Metod Dragonja, ki ga je Bratuškova imenovala za predsednika gospodarskega odbora stranke. Člani izvršnega odbora si glede "nove funkcije" Metoda Dragonje po naših informacijah niso bili enotni, zato naj bi se na zadnji seji izvršnega odbora tudi dogovorili, da o tem ne bo odločeno do seje sveta, toda Bratuškova je naredila po svoje.

TAKO NAPETO, DA VILFAN NE MORE NITI GOVORITI ...

Situacija je menda tako napeta, da celo Peter Vilfan, ki z Bratuškovo kakor ne more več delati (in še nekaj drugih članov sveta naj bi napovedalo odhod iz stranke, če Alenka Bratušek tudi v ponedeljek ne bo ponudila nepreklicnega odstopa), ostaja brez komentarja. Ko smo tako včeraj poskušali pri Vilfanu samo preveriti nekaj informacij, povezanih s podpisi članov sveta, nas je - skorajda prestrašeno - odpravil z besedami, da o tem ne more govoriti ...
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Peter Vilfan Alenke Bratušek Jernej Pavlič roman jakič metod dragonja

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Pred sejo sveta ZaAB: Bratuškova gre na nož. Je Vilfana strah?