objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 4. december 2014 ob 06:45

Kdo bo predsednik SLS? En kandidat 115 dni blokiran, drugemu se smejijo
Okoli predsedniških kandidatur znotraj Slovenske ljudske stranke vlada prava štala. Od sinoči pa je tudi zelo verjetno, da bodo sobotni kongres kar prestavili
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Pred sobotnim kongresom Slovenske ljudske stranke v Atomskih Toplicah je prava "štala". Edina dva preostala kandidata za novega predsednika stranke, potem ko je odstopil Marko Zidanšek (po naših informacijah Zidanšek enostavno ni mogel kandidirati, preveč je namreč - bil - vpleten v številne sporne posle, tudi z razvpito Hildo Tovšak, zato smo njegov odstop od kandidature na našem portalu napovedali, še preden je Zidanšek tudi formalno umaknil svojo kandidaturo), znotraj stranke pobirata salve čudenja, smeha in celo zgražanja.
Prvi kandidat za novega predsednika SLS Damjan Medved, ki ima status samostojnega podjetnika za mizarstvo, čebelarstvo in medičarstvo v Dragonji vasi (Cirkovce), je imel samo v letošnjem letu kar 115 dni blokiran svoj edini transakcijski račun pri Novi kreditni banki Maribor. Nazadnje od 7. do 11. novembra. Prihodki njegovega s.p. so v lanskem letu znašali 115 tisoč evrov, pri čemer je zabeležil 53 tisoč evrov izgube. Na Supervizorju je še razvidno, da je Medved s.p. od teh 115 tisoč evrov prejel nekaj več kot 21 tisoč evrov davkoplačevalskega denarja.
Drugi kandidat za liderja Slovenske ljudske stranke Primož Jelševar velja za "hipija", tudi zaradi svojega videza. Zato nekateri člani stranke po elektronski pošti pošiljajo njegove hipijevske fotografije s pripisom: Smejte se. Češ - to naj bi bil predsednik SLS.
Podobno kot Medved ima tudi Primož Jelševar status samostojnega podjetnika za poslovno svetovanje, Chaosstar audio, registriranega v Zagorju ob Savi. Leta 2013 je imel prihodkov bistveno manj kot njegov protikandidat Damjan Medved, okoli 50 tisoč evrov, je pa zato zabeležil dobiček, natančno 611 evrov. No, tudi Primož Jelševar je prejel nekaj davkoplačevalskega denarja iz različnih virov. Lani okoli 16 tisoč evrov.
Ob pogledu na ta dva predsedniška kandidata se zdi, kot pravi eden od naših virov znotraj SLS, kot da sta legendarna brata Marjan in Janez Podobnik "stranko prodala" ...

DANES BO ZNANO, ALI SOBOTNI KONGRES SPLOH BO

Se pa od včeraj zvečer ponovno veča možnost, da bo sobotni kongres - prestavljen, za šest mesecev. Glavni odbor je namreč začel dopisno glasovanje o tem, ali kongres prestaviti ali ne.
250 članov glasovnega odbora bo glasovanje končalo danes ob 19.00.
 
 
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Marko Zidanšek Hildo Tovšak našem portalu napovedali Damjan Medved Primož Jelševar marjan Janez Podobnik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Kdo bo predsednik SLS? En kandidat 115 dni blokiran, drugemu se smejijo