objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 12. december 2014 ob 06:44

Sramota v Mariboru. Cerar odklonil rokovanje s Todorićem in šefom Schalkea
... menda zato, ker bi moral stik z lastnikom Mercatorja in Agrokorja ter kraljem nemškega mesa potem prijaviti Komisiji za preprečevanje korupcije. Kar je sicer velika neumnost
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Odkar je Miro Cerar postal predsednik vlade, občasno zaide celo na (tiste) nogometne tekme, ki so trenutno "in". Tako se je minulo sredo pojavil tudi v Ljudskem vrtu na tekmi med Mariborom in nemškim prvoligašem FC Schalke, v ligi evropskih prvakov. Poleg Cerarja se je v protokolarni loži tokrat pokazala tudi ministrica za notranje zadeve, sicer mariborska odvetnica Vesna Györkös Žnidar.
Mimogrede, da Miro Cerar v Maribor ne bi prišel zgolj na nogometno tekmo, so si njegovi svetovalci za vsak slučaj hkrati - skučajno na isti dan - zamislili še tako imenovano "otvoritev prostorov" podružnice Stranke Mira Cerarja v štajerski prestolnici.

NEVLJUDNO. SRAMOTA

Toda Cerar je v protokolarni loži povzročil pravo sramoto. Vsaj dvakrat, enkrat pred začetkom tekme, drugič pa med polčasom, je zavrnil rokovanje z lastnikom Mercatorja in Agrokorja Ivico Todorićem ter nemškim podjetnikom Clemensom Tönniesom, lastnikom korporacije Fleischwerk Tönnies in predsednikom Schalkea. Čeprav so Cerarja na željo Todorića in Tönniesa, da bi rada "spoznala slovenskega premiera", opozorili tudi uradniki državnega protokola, ki so spremljali predsednika vlade, je Cerar rokovanje eksplicitno zavrnil, češ - potem bi moral "stik z obema poslovnežema" prijaviti Komisiji za preprečevanje korupcije?!
Ta Cerarjev izgovor je seveda čista neumnost, oziroma popolni nesmisel, saj priložnostna rokovanja, spoznavanja, morda tudi "mreženja" na srečanjih sredi protokolarnih prostorov (kar protokolarna Vip loža na štadionu v Ljudskem vrtu tudi je) ni mogoče šteti za uradni "lobistični stik" s predsednikom vlade. To je nekaj podobnega, kot če bi Borut Pahor pred leti, ko je bil še premier, na legendarni reprezentačni tekmi med Slovenijo in Rusijo na istem nogometnem štadionu sredi Maribora, odklonil priložnostno rokovanje z ruskim milijarderjem Romanom Abramovičem?!
Da niti ne govorimo, kako je zavrnitev rokovanja nasploh izjemno nevljudna gesta. Nič čudnega torej, če so bili prisotni na Vipu, no - tisti, ki so točno vedeli, kaj se dogaja, ob tej Cerarjevi "gesti" - šokirani.

PRIJATELJ MERKLOVE, DOSTOP DO PUTINA

Poleg tega Ivica Todorić in Clemens Tönnies nista kdorsigabodi.
Todorić, lastnik hrvaškega Agrokorja, je novopečeni lastnik še vedno največjega slovenskega podjetja Mercator, nemški poslovnež pa - skupaj z bratom Berndom - največji proizvajalec mesa v Nemčiji. Oba skupaj obračata okoli petnajst milijard evrov premoženja. Tönnies je znan tudi kot prijatelj nemške kanclerke Angele Merkel in ima, pravijo, direkten dostop do ruskega predsednika Vladimirja Putina, saj precej investira tudi v Rusiji. Če že ne zaradi sebe, bi se Cerar lahko z nemškim poslovnežem Clemensom Tönniesom, pa tudi Todorićem, rokoval vsaj zaradi slovenske živilsko-predelovalne industrije, ki krvavo potrebuje tuj kapital ali investicije.
Miro Cerar je med polčasom (pa tudi med samo tekmo), pravijo naši viri, raje nekoliko odmaknjeno stran klepetal z ministrico Vesno Györkös Žnidar, kot da bi se bolj poredko videvala. Se je pa zato rokoval z Marjanom Papežem, direktorjem Zpiz in članom njegove stranke, ki na protokolarnem Vipu sicer ni imel svojega sedeža, se je pa nekako zrinil v ta prostor, da bi lahko dal roko Cerarju.
Clemens Tönnies pa je bil - pred in po sredini tekmi - pravi zvezdnik nemških novinarjev, ki spremljajo Schalke. Pred začetkom tekme je šel tudi v "slačilnico" svojih nogometašev, kjer je imel motivacijski govor.
POPRAVEK
Neresnične navedbe v objavljenem članku
V članku "Sramota v Mariboru. Cerar odklonil rokovanje s Todorićem in šefom Schalkea", avtorja Bojana Požarja, objavljenem 12.12.2014 na spletnem portalu Pozareport.si, je avtor javnosti predstavil domnevno postopanje generalnega direktorja ZPIZ, Marijana Papeža. Med drugim je zapisal: "Se je pa zato rokoval z Marjanom Papežem, direktorjem Zpiz in članom njegove stranke, ki na protokolarnem Vipu sicer ni imel svojega sedeža, se je pa nekako zrinil v ta prostor, da bi lahko dal roko Cerarju."
Bralcem Požareporta pojasnjujemo, da se je Marijan Papež udeležil nogometne tekme med Mariborom in FC Schalke, ki se je odvila v Mariboru dne 10. decembra 2014, na kateri se je v odmoru rokoval s predsednikom Vlade RS, dr. Mirom Cerarjem. Ob rokovanju pa vsekakor ni vstopil oziroma se ni "zrinil" (kot avtor prispevka navaja slabšalno) v VIP prostor, temveč je roko predsedniku vlade podal med vrati. V VIP prostoru ne na tej tekmi in ne na kateri prejšnjih še ni bil, v VIP prostoru je bila le njegova desna roka.
Neresnična je tudi navedba o tem, da je Marijan Papež član stranke SMC. Tako kot ni bil v VIP prostoru, tudi član nobene stranke ni in ni bil..
Ana Kojadin
vodja službe za odnose z javnostmi
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
miro cerar Vesna Györkös Žnidar Ivico Todorićem Clemensom Tönniesom Borut Pahor Romanom Abramovičem Berndom Angele Merkel Vladimirja Putina Marjanom Papežem
Neresnične navedbe v objavljenem članku Ana Kojadin

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Sramota v Mariboru. Cerar odklonil rokovanje s Todorićem in šefom Schalkea