objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 15. december 2014 ob 06:23

Zunanji minister Erjavec se je po hitrem postopku znebil Larisa Gaiserja
Edini Slovenec, ki predava na mednarodni diplomatski akademiji na Dunaju, je moral zapustiti strateški svet za zunanjo politiko, ker naj bi bil preveč kritičen do - slovenske zunanje politike
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Laris Gaiser, strokovnjak za geopolitiko, predsednik Panevropskega gibanja v Sloveniji in bivši kandidat za predsednika Slovenske ljudske stranke ni več član strateškega sveta za zunanjo politiko. Minister za zunanje zadeve Karl Erjavec se je Gaiserja "znebil" dve leti po ustanovitvi sveta, ki je posvetovalno telo in organ zunanjega ministra.
Svet sicer sestavljajo vsi bivši ministri za zunanje zadeve, nekateri svetovalci, poznavalci mednarodnih zadev in po funkciji tudi predsednik parlamentarnega odbora za zunanjo politiko. Mimogrede, Dimitrij Rupel je iz sveta protestno izstopil, potem ko ga je Karl Erjavec predčasno odpoklical z mesta slovenskega generalnega konzula v Trstu.
No, Gaiser je pred dnevi prejel pismo iz kabineta zunanjega ministra Erjavca, da se mu zahvaljujejo za dosedanje sodelovanje. Laris Gaiser pravi, da ne ve, zakaj ni več član sveta, je pa slišal, da ga je Erjavec odstranil zato, ker naj bi bil "preveč kritičen" do slovenske zunanje politike. Gaiser je sicer edini Slovenec, ki med drugim predava na mednarodni diplomatski akademiji na Dunaju.
Strateški svet za zunanjo politiko se bo na prednovoletnem srečanju sestal jutri na gradu Jablje v Loki pri Mengšu.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Laris Gaiser karl erjavec dimitrij rupel

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Zunanji minister Erjavec se je po hitrem postopku znebil Larisa Gaiserja