objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 18. december 2014 ob 06:52

To je izbranec Bogdana Gabrovca. Viri: drugi človek OKS bo Edvard Kolar
Kolar, direktor direktorata za šport, se med volilno kampanjo za novega predsednika OKS ni opredeljeval, se je pa vedelo, da podpira Gabrovca
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Da bo po odhodu Janeza Kocijančiča prostore Olimpijskega komiteja Slovenije zapustil tudi dolgoletni generalni sekretar OKS Tone Jagodic, je že med volilno kampanjo napovedoval zdaj že novi predsednik OKS Bogdan Gabrovec. Jagodic namreč ni bil njegova izbira za naprej, čeprav so nekateri mediji tik pred sredino volilno skupščino OKS Gabrovcu, takrat še enemu od kandidatov za predsednika in dosedanjemu podpredsedniku OKS, "očitali", da je letno poročilo OKS za 2013 revidiralo podjetje BDO, katerega solastnica je tudi Silvana Jagodic, žena Toneta Jagodica, generalnega sekretarja OKS, sicer pa tudi stečajnega upravitelja, ki naj bi poslovno sodeloval še z drugimi lastniki BDO.
Jagodicu mandat poteče februarja, razpis za novega poklicnega generalnega sekretarja OKS bo zato objavljen že januarja. Po naših informacijah pa naj bi bilo sekretarsko mesto pod Gabrovcem praktično že zagotovljeno Edvardu Kolarju, sedanjemu direktorju direktorata za šport na ministrstvu za šolstvo in šport, sicer pa vidnemu članu Socialnih demokratov. Edvard Kolar naj bi bil torej tisti izbranec novega predsednika OKS Bogdana Gabrovca. Med volilno kampanjo Kolar sicer javno ni podpiral nobenega od kandidatov, se je pa med insajderji vedelo, da je na strani Gabrovca.

KOLAR BO RAZMISLIL O PRIJAVI

Edvard Kolar nam je včeraj dejal, da z Bogdanom Gabrovcem dobro sodelujeta že vrsto let, po objavi javnega razpisa pa bo "razmislil o prijavi".

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Janeza Kocijančiča Tone Jagodic Bogdan Gabrovec Silvana Jagodic Edvardu Kolarju

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

To je izbranec Bogdana Gabrovca. Viri: drugi človek OKS bo Edvard Kolar