objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Petek, 19. december 2014 ob 06:42

Ljerka Bizilj bo verjetno vzela Travna, saj bo pod Perovičem težko preživel
Krožijo številna imena morebitnih kandidatov za novega odgovornega urednika informativnega program TVS, od Igorja E. Berganta in Mojce Pašek Šetinc do Mihe Žorža in Boštjana Anžina
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Prihodnji ponedeljek (čez tri dni) se izteče rok za prijavo kandidatov za novega odgovornega urednika ali urednico informativnega programa TV Slovenija. To bo prvo uredniško mesto, kjer bo "svojega človeka" postavila nova direktorica TVS Ljerka Bizilj. Že nekaj časa se omenjajo mnoga imena, Biziljeva izjav ne daje (tudi intervjujev ne), slišijo se različne kombinacije. Logično, gre za politično daleč najbolj izpostavljeno uredniško mesto na javni televiziji.

FAVORIT ŽORŽ NA OČETOVSKEM DOPUSTU

Da naj bi uredniško mesto ponudila voditelju Odmevov Igorju E. Bergantu, kar pa naj bi slednji zavrnil. Če to drži, je Bergant vsekakor ravnal dovolj previdno, saj se že kot odgovorni urednik športnega programa ni ravno izkazal.
Naprej. Da naj bi bil favorit Biziljeve za to uredniško mesto Miha Žorž, njen nekdanji tesen sodelavec na tretjem programu TVS, zdaj pa urednik deska na prvem programu Radia Slovenija. In hkrati govorice, da če bo Biziljeva res predlagala Žorža, sledi "upor" informativne redakcije, ki Mihe Žorža za svojega šefa enostavno ne želi. Pri tem je treba vedeti, da večina zaposlenih v informativnem programu precej zviška gleda na tretji program TVS, češ tam so sami "drugorazredni novinarji". No, Žorž je trenutno tudi na očetovskem (porodniškem) dopustu.

MOJCA PAŠEK ŠETINC KOT GROŽNJA

Kot odgovor na morebitno kandidaturo Mihe Žorža naj bi skupina novinarjev informativnega programa Biziljevi "zagrozila" celo s kandidaturo novinarke Mojce Pašek Šetinc, ki pa je Biziljeva - noče. Kot "vmesna rešitev" med Žoržem in Pašek Šetinčevo naj bi se pojavil novopečeni voditelj Tarče in bivši dopisnik TVS iz Berlina Boštjan Anžin. V nizkem štartu za kandidaturo pa naj bi bili tudi voditeljica osrednjega TV Dnevnika Manica Janežič Ambrožič ter ena od urednic Jadranka Rebernik.
Po drugi strani je slišati, da Ljerka Bizilj nikomur ničesar ne ponuja, se pa z mnogimi pogovarja in jim pravi - prijavite se, če ste prepričani, da zmorete. Prav tako menda ne misli nikomur ničesar popuščati. Še več, med poznavalci medijske scene se govori, da se bodo pod Biziljevo na TV Slovenija "prvič zgodile velike spremembe", Biziljeva pa naj bi "delala 24 na dan".

SESTANKI Z BOJANOM TRAVNOM

Več različnih virov nam je tudi povedalo, da se Ljerka Bizilj pogosto dobiva in sestankuje z Bojanom Travnom, sicer še vedno odgovornim urednikom informativnega programa na Planet TV, ki pa je moral - minuli ponedeljek - svoje direktorsko mesto prepustiti "novi okrepitvi" Planeta Tomažu Peroviču, bivšemu direktorju informativnega programa Pop TV. Perovič naj bi sicer na polno začel delati šele 1. januarja, na prvem sestanku (v ponedeljek) pa se je samo predstavil, potem pa molčal. Po nekaterih informacijah naj z njim prišel še Matjaž Erznožnik, eden od dnevnih urednikov oddaje 24ur (Pop TV), no, drugi pa trdijo, da Erznožnik ostaja na Pop TV. Perovič naj bi sicer vabil številne svoje dosedanje sodelavce, a so menda vsi zavrnili, po drugi strani pa naj bi si nova direktorica in odgovorna urednica informativnega programa Pop TV Tjaša Slokar Kos želela nekaj tako imenovanih Perovičevih "korifej", med njimi menda tudi Erznožnika in novinarja Miho Plementaša - počasi znebiti.
Bojan Traven sicer nima vseh formalnih pogojev, da bi se lahko prijavil na razpis za novega odgovornega urednika informativnega programa TVS (Uroš Slak, eden od voditeljev oddaje Danes na Planet TV pa jih, za razliko od Travna, ima, vendar se - vsaj po naših informacijah - ne bo prijavil), toda naši viri pravijo, da se bo zagotovo znašel v ekipi Ljerke Bizilj, verjetno kot eden od pomočnikov. Menda Biziljeva in Traven samo še iščeta pravo formulo, kako bi se Bojan Traven spet vrnil nazaj na TVS, in da je to samo še vprašanje časa in načina, saj pod Perovičem ne bo mogel dolgo zdržati.
Pa tudi Uroš Slak verjetno ne ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
ljerka bizilj Igorju E. Bergantu Miha Žorž Mojce Pašek Šetinc Boštjan Anžin Manica Janežič Ambrožič jadranka rebernik Bojanom Travnom Tomažu Peroviču Matjaž Erznožnik Tjaša Slokar Kos Miho Plementaša Uroš Slak

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Ljerka Bizilj bo verjetno vzela Travna, saj bo pod Perovičem težko preživel