objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 8. januar 2014 ob 06:51

Tamara Vonta si išče nov vrtiček. Iz univerze Emuni bi rada šla na Dunaj
Državna sekretarka, ki jo neznansko mika tujina: Vonta se poteguje za poslanko v evropskem parlamentu, sega pa tudi po Slovenskem znanstvenem inštitutu na Dunaju
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Tamara Vonta, državna sekretarka v kabinetu predsednice vlade Alenke Bratušek, si po navedbah naših vladnih virov išče "nov vrtiček". Iz upravnega odbora mednarodne univerze Emuni bi se zdaj rada prerinila med vodstvo Slovenskega znanstvenega inštituta na Dunaju.
Po navedbah istih virov se Tamara Vonta "že srečuje" z direktorjem inštituta Vincencem Rajšpom in mu menda "ponuja" vladno (beri: finančno) pomoč, toda brez vednosti ali soglasja resornih ministrstev za izobraževanje, znanost in šport ter kulturo.
Tamaro Vonta je vlada v upravni odbor univerze Emuni imenovala septembra lani, no, že decembra pa jo je vlada razrešila ter namesto nje za novega člana upravnega odbora imenovala nekdanjega ministra za promet Patricka Vlačiča. Vonto je vlada zamenjala potem, ko je - zdaj že - bivši direktor Emunija Dušan Lisjak opozoril šefa kabineta predsednice vlade Jerneja Pavliča, da je bila Tamara Vonta imenovana nezakonito. Zakon o visokem šolstvo namreč prepoveduje imenovanje vladnih funkcionarjev v upravne odbore univerz.
Tamara Vonta si prav tako prizadeva, da bi na listi Pozitivne Slovenije maja letos kandidirala za poslanko v evropskem parlamentu.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Tamara Vonta Alenke Bratušek mednarodne univerze Emuni Vincencem Rajšpom Patricka Vlačiča Dušan Lisjak Jerneja Pavliča

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Tamara Vonta si išče nov vrtiček. Iz univerze Emuni bi rada šla na Dunaj